fbpx

Shell Advance – Az egyik legkorszerűbb motorolajjal a maximális teljesítményéért

2020-03-12T09:27:54+01:002020. március 19.|Címkék: , , , |

0

Márciusban a katari nagydíjjal kezdetét veszi az idei MotoGP versenyszezon, miután nemrég bemutatták a Shell Ducati új versenymotorját. A változékony versenykörülmények, a szélsőséges időjárási viszonyok kiváló kenést és védelmet igényelnek, melyet hosszú idő óta maximálisan ellátnak a Shell Advance PurePlus technológiával készült, nagy teljesítményű motorokra kifejlesztett kenőanyagai.

A Shell és a Ducati partnerkapcsolata a MotoGP történetében hosszú évek alatt az egyik legsikeresebb együttműködésévé nőtte ki magát. A versenypálya szélsőséges és dinamikus környezetében szerzett tapasztalatokat a Shell arra használja fel, hogy a világ minden táján olyan nagy teljesítményű termékeket nyújtson a motorosoknak, mint a Shell Advance motorolaj-család. A Shell és a Ducati 2003 óta versenyeznek együtt a MotoGP-ben, ahol már a csapat bemutatkozásakor dobogós helyezést értek el, majd megnyerték a 2007-es egyéni, csapat- és konstruktőri bajnokságot. A Shell sportágon belüli fejlesztései lehetővé tették, hogy a szoros technikai együttműködés eredményeként a Ducati Corse ezidáig több mint 30 futamgyőzelmet arasson.

A Shell Advance PurePlus (gas-to-liquid) technológiával készült termékei – növelt oxidációs stabilitásuk révén – hatékonyabban és hosszabb ideig biztosítanak tökéletes védelmet a MotoGP-ben induló motoroknak. A kiemelkedő teljesítményt mutató Ducati csapatával együttműködve fejlesztették ki a Shell Advance motorolaj-családját, melyben a két- és négyütemű robogóktól a leggyorsabb rendszámos superbike-okig bármelyik típushoz megtalálható az ideális kenőanyag. A versenyeken kipróbált, a súrlódást alacsony szinten tartó technológiája elősegíti, hogy a motor a gázadásra gyorsabban reagáljon és megnöveli a leadott hasznos teljesítményt.

„Ezen termékek viszkozitási, súrlódási és illékonysági jellemzői kedvezőbbek, mint a hagyományos II. és III. csoportú alapolajoké. 2017-ben még hatékonyabbá váltak az Advance termékek, ugyanis továbbfejlesztett összetételüknek köszönhetően akár másfélszer hosszabb ideig őrzik meg eredeti viszkozitásukat. A Shell PurePlus technológia egyedülálló jellemzői a legtöbb korszerű motorhoz alkalmazható, prémium kenőanyagok kifejlesztését teszik lehetővé. A szennyeződéseket lebegésben tartja, így ezen olajokkal olyan motortisztaság érhető el, ami az alacsonyabb minőségi szintű alapolajokkal nem lehetséges. Emiatt a motorsportban a Shell Advance az egyik legkorszerűbb motorolaj.” – mondja Fehér Tamás, az Orbico Hungary Kft. műszaki tanácsadója.

Az elmúlt évek eredményei is igazolják a Shell Advance motorolaj és a Ducati összehangolt működését, ugyanis Andrea Dovizioso évek óta dobogós helyen zárja a MotoGP világbajnokságot.

Még több érdekes információ Gajdán Miklóstól a nagy teljesítményű motorok működésével, védelmével kapcsolatban:

Készítse fel Ön is motorbiciklijét a tavaszi motoros szezonra, olajcsere esetén válassza a Shell Advance termékcsaládot.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top