fbpx

A SHELL HELIX ÚJ UTAT NYIT A MOTOROLAJ VÉDELMET ADÓ ÚJ MOTOROLAJ SZABVÁNY FELÉ

2020-02-17T15:22:47+01:002020. február 20.|Címkék: , , |

0

Az új API SN PLUS szabvány bevezetésével egyidejűleg a Shell Helix bemutatja új termékcsaládját, amely fejlett védelmet nyújt a korszerű turbófeltöltős motoroknak

 Az America Petroleum Institute új (API) SN PLUS szabványának megfelelő, teljesen szintetikus motorolajok új sorozatának bemutatásával a Shell továbbra is bizonyítja iparági és technológiai vezető szerepét.

Az új szabványt az autógyártók motorolajokra vonatkozó igényeire adott válaszként fejlesztették ki, hogy megvédjék a modern turbófeltöltős motorokat az alacsony fordulatszámú idő előtti gyújtás (LSPI) néven ismert rendellenes égési jelenségektől, amelyek károkat okozhatnak, beleértve a motor „szuperkopogását”, a gyújtógyertyák tönkremenetelét, a dugattyúk megrepedését, sőt akár a motor meghibásodását is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az új Shell Helix motorolaj – mint a Shell Helix HX6 10W-40 SN Plus és HX7 10W-40 SN Plus, illetve a Shell Helix Ultra 5W-40 SN Plus (több másik Shell Helix mellett) – segít csökkenteni az LSPI által okozott motorterhelést, és számos egyéb előnyt is kínál.

 

Fehér Tamás (Orbico Hungary Kft. Shell kenőanyagok műszaki tanácsadója) elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk az új Shell Helix SN PLUS  motorolajait, amelyek nemcsak az új ipari szabványoknak felelnek meg, hanem a Shell legkorszerűbb védelmi megoldását is jelentik a korszerű turbófeltöltésű motorok számára.”

„Az autógyártók számára komoly feladatot jelent, hogy olyan motorokat hozzanak létre, amelyek nemcsak kisebb üzemanyag-fogyasztásúak, hanem egyben megfelelnek a globális CO2 kibocsátási előírásoknak is. Az eddigi megoldást a turbófeltöltős közvetlen benzin-befecskendezéses (TGDI) motor volt, de az LSPI-vel kapcsolatos problémák fokozódása miatt az ágazat most a motorolajok segítségével igyekszik enyhíteni a problémát. Fejlett Shell PurePlus technológiánkak köszönhetően képesek voltunk gyorsan kifejleszteni az új Shell Helix SN PLUS termékeket, amelyek tökéletesen alkalmasak az ilyen modern turbófeltöltős motorok fokozottabb védelmére.”

A Shell PurePlus technológia során a földgázt erősebb[1] molekuláris kötéseket tartalmazó, gyakorlatilag tiszta alapolajjá alakítjuk át (ez teszi ki a kész motorolaj 75-90%-át).  A 99,5%-os tisztaságú, kristálytiszta alapolajnak köszönhetően a Shell Helix Ultra 5W-40 SN PLUS teljesen szintetikus motorolaj kiváló kopásvédelmet és korrózióvédelmet[2] biztosít, ugyanakkor védelmet nyújt a létfontosságú motoralkatrészeknek és a leadott teljesítménynek a nagy teljesítményű motorokban jelentkező nagyobb igénybevétellel és a magas hőmérsékletekkel szemben, így a motor hosszú távon is kiváló teljesítményű marad.

A Shell Helix HX7 10W-40 SN Plus motorolaj szintetikus technológiával kerül előállításra. Elősegíti a motor tisztántartását és hatékony üzemét azáltal, hogy véd az olajiszap és lerakódások kialakulásával szemben. (Kép a termékről csatolmányban)

A fent említett harmadik motorolaj, a Shell Helix HX6 10W-40 SN Plus szintén szintetikus technológiával készül. Elősegíti az olajiszap-lerakódás és kopás elleni védelmet ezáltal növeli a motor teljesítményét. A mindennapi használatban lévő járművek széles köre követelményeinek felel meg. (Kép a termékről csatolmányban)

A termékek specifikációjáért kérjük látogass el a www.orbico-kenoanyagok.hu

weboldalra, vagy használd a megfelelő Shell motorolaj kiválasztásához a https://www.shell.hu/autosok/lubematch olajajánlót.

[1]A paraffinos szénhidrogén-tartalom és a jóval magasabb izoparaffin szint alapján, a III. csoportba tartozó tipikus alapolajokhoz képest

[2] Az API SN PLUS specifikációval összehasonlítva, illetve a Sequence IVA és a Sequence VIII motorvizsgálatok alapján

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top