fbpx

Turán Frici: „Egy futammal két versenyt nyertünk”

2020-01-17T14:32:03+01:002020. január 28.|Címkék: , , , |

0

Történelmi pillanat – Kettős győzelmet aratott a Shell Helix Ultra párosa az I. Rally Hungary-n

Turán Frici és Bagaméri Laci dupla győzelemmel zárta a 2019-es Európa-bajnokság és az ORB utolsó futamát, az I. Rally Hungary-t. Friciék ezzel a nem mindennapi eredménnyel 16 év után először nyertek magyar versenyzőként ERC versenyt, a hazai bajnokságban pedig 23 év után a legnagyobb időkülönbségű győzelmet aratták.

„Egy rendkívül nehéz, viszontagságokkal teli éven vagyunk túl a csapatunkkal, de ez a nem várt, vagy máshogy fogalmazva már olyan régóta várt év végi siker kárpótol minket minden nehézségért. Már a szervizpark felé tartottunk a vasárnapi utolsó gyorsaságit követően, amikor hívott a csapat, hogy nem harmadikok lettünk az ERC értékelésben, hanem elsők. Hihetetlen élmény volt, el kellett telnie pár percnek, mire felfogtam, mi történt. A záró gyorson leszállt a köd, bepárásodott az üvegünk és a lámpánk is lekapcsolt, így nagyon visszafogtam a tempót, mert szinte semmit sem láttam. Teljesen abban a hitben voltam, hogy így talán az ERC dobogóról is lecsúsztunk. Amikor megtudtam, hogy az ellenfeleinknek még súlyosabb problémáik adódtak és végül miénk a dobogó legfelső foka, az nagyon megérintett” – mesélt élményeiről Turán Frici.

A Turán Motorsport párosa évek óta a megbízható, minden versenykörülményre ideális Shell Helix Ultra motorolajjal versenyzik, akár Forddal, Hyundai-al, vagy Skodával állnak rajthoz, a szintetikus technológiával előállított kenőolaj állandó védelmet biztosít a versenyautónak. Versenyről versenyre maximálisan elősegíti a motor tisztán tartását és hatékony üzemét, így a pilótának kizárólag a versenyzésre kell koncentrálnia. Adottságainak köszönhetően a Shell Helix Ultra motorolaj sokkal nagyobb teljesítményszint elérésére képes, amit Turán Frigyesék 2019-es eredményei is megerősítenek.

Frici és Laci 2019-es sikere 16 év után az első magyar Európa-bajnoki futamgyőzelem ifjabb Tóth János és Tóth Imre 2003-as Budapest-ralin aratott győzelme óta, amelyet egy Peugeot 206WRC-vel értek el. További érdekesség, hogy a Turán Motorsport párosa csupán a második versenyét teljesítette a Shell Helix Ultrával töltött Škoda Fabia R5 típusú autóval. Az ERC futam mellett a magyar értékelést is Turán Frigyesék nyerték, mégpedig akkora különbséggel, melyre utoljára 23 éve, 1996-ban volt példa.

„16 év után újra magyar győztest avatott az ERC sorozat és nagyon büszkék vagyunk Fricivel arra, hogy ezt mi élhettük át. Nagyon izgalmas verseny volt, sikerült folyamatosan növelnünk a tempónkat, ahogy összhangba kerültünk a Skoda Fabia R5-tel. Az időjárás ellenére is rengetegen szurkoltak a pályák széléről, ami nagyon sokat jelentett nekünk, próbáltuk ezt is meghálálni látványos, ugyanakkor okos és koncentrált autózással. Ennél jobban nem is zárhattuk volna az évet. A Nyíregyháza Rallye most már első helyen szerepel a kedvenceink listáján.” – teszi hozzá Bagaméri Laci.

Turán Frici és Bagaméri Laci okosan felépített, precíz és gyors versenyzéssel teljesen megérdemelten arattak kettős győzelmet a Nyíregyháza központtal megrendezett viadalon. Az összeszokott páros idén is a Magyar Országos Rali Bajnokság versenyein áll majd rajthoz, a szezon márciusban indul.

Íme egy izgalmas videó a Nyíregyháza Rallye előtti tesztről és a győzelmet követő ünneplésről:

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top