fbpx

Megújultak a MOBIL motorolajok

2019-12-03T13:16:16+01:002019. december 9.|Címkék: , , |

0

Az ExxonMobil, mint a prémium minőségű Mobil motorolajok gyártója, folyamatosan figyelemmel kíséri a nemzetközi kenőanyag trendeket, illetve a személygépjármű fejlesztéseket, ezért a legújabb igényeknek megfelelően, folyamatosan frissíti termékpalettáját.

Napjainkban a korszerű motorok és az előírásaiknak megfelelő motorolajok fejlesztését három alapvető tényező határozza meg. Ezek közül az üzemanyag megtakarítás és a környezetvédelmi szempontból fontos, alacsony károsanyag kibocsátás, talán a legtöbbet hangoztatott jellemzők. A jelenlegi fejlesztések is pontosan ezekben az irányokban folytatódnak. Üzemanyag-takarékosság szempontjából megkülönböztethetünk ’Normál -, Könnyűfutású – és Extra takarékos’ motorolajokat, míg a környezetvédelmi szempontokból fontos hamutartalom tekintetében ’Normál -, Közepes és Alacsony hamutartalmú’ motorolajokat írhatnak elő a gyártók, amelyek közül az utóbbi két csoportba tartozó kenőanyagok felhasználhatók a dízel részecskeszűrővel felszerelt személyautókban is. A harmadik fejlesztési irány a szervizintervallumok kiterjesztése. Az újabb gépjárműveknél már általánosnak tekinthetők a 25-30 ezer kilométeres csereintervallumok. Ezek a hosszú használati periódusok hagyományos ásványolajokkal már nem oldhatók meg, ezért a teljesen szintetikus vagy legalább szintetikus bázisú kenőanyagok használata vált szükségessé és általánossá.
A fentiekben részletezett irányelveknek megfelelően, a már jól ismert, hatékony motorvédelmet és extra üzemanyag-takarékosságot biztosító, Mobil 1 ESP X2 0W-20 mellett más termékújdonságok és a legmodernebb motorokhoz kialakított termékfrissítések is megjelentek a Mobil kínálatában.

A megújított termékek közül új, korszerű formulát kapott a régi Mobil 1 FE 0W-30, amely a továbbiakban Mobil 1 ESP LV 0W-30 néven kerül forgalomba és rendelkezik többek között a legújabb, BMW LL-12FE elfogadással. Mivel az új termék is megfelel az ACEA A5/B5 teljesítményszintnek, ami a SAE 0W-30 viszkozitás szinttel kiegészítve továbbra is alkalmassá teszi Volvo személyautókban történő felhasználásra. Az újonnan megjelenő ACEA C2 specifikáció pedig részecskeszűrős gépjárművekben üzemanyag-takarékos működést biztosíthat a felhasználók számára. Szintén korszerű formulával rendelkezik a Mobil 1 ESP X3 0W-40, amely a régi Mobil 1 ESP 0W-40-et váltja fel és rendelkezik a legújabb, VW 511.00 elfogadással is. Az új kenőanyag Porsche C40 elfogadása lehetővé teszi, hogy a legújabb Porschékben már ez az újfajta kenőanyag legyen a gyári feltöltés, a hagyományos, normál hamutartalmú, SAE 0W-40-es motorolaj helyett. Ezen tulajdonságai mellett használata kifejezetten ajánlott a legkorszerűbb, benzines részecskeszűrővel (GPF) felszerelt személyautókban is.

A megújított kenőanyagokon kívül teljesen új termékekkel is előrukkolt az ExxonMobil, amelyek közül az egyik legizgalmasabb, a nagyteljesítményű, benzines Mercedes-ekhez kifejlesztett új termék, a Mobil 1 FS LV  0W-30, amely az MB 229.6 szabvány előírásainak megfelelve, normál hamutartalommal és üzemanyagtakarékos működéssel biztosítja a Mercedes motorok teljes körű védelmét. Természetesen a Ford autóiról sem feledkezhetünk meg, hiszen a 2014 után gyártott Focus, és a 2015 után gyártott Mondeo típusoknál előírt Ford WSS-M2C950-A szabványnak megfelelő új Mobil kenőanyag, a Mobil Super 3000 Formula F 0W-30 is megtalálható a palettán, amelynek ACEA C2 specifikációja üzemanyag-takarékos működést biztosít a dízel részecskeszűrővel szerelt Ford személyautók használói számára. Az átfogó frissítések során az univerzális alkalmazhatóságáról ismert
Mobil 1 ESP Formula 5W-30 is új formulát kapott és az eddiginél rövidebb, Mobil 1 ESP 5W-30 néven található meg a továbbiakban. Igaz, hogy ez a formulaváltás inkább csak az elnevezésben jelentkezik, mintsem új specifikációkban.

A Mobil motorolajok folyamatos fejlesztésében tehát nincs megállás. A legkorszerűbb termékeink használatával gépjárművének motorja folyamatosan úgy működik majd, mintha új lenne.

A személyautója motorjához megfelelő motorolaj típusát mindig ellenőrizze a jármű gépkönyvében!

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top