fbpx
Főoldal - Kenőanyag - A SHELL HELIX ULTRA új utat nyit a motorolaj védelmet adó új szabvány felé

A SHELL HELIX ULTRA új utat nyit a motorolaj védelmet adó új szabvány felé

2019-12-10T10:29:17+01:002019. december 13.|Címkék: , , , , |

0

Az új API SN PLUS szabvány bevezetésével egyidejűleg a Shell Helix Ultra bemutatja új termékcsaládját, amely fejlett védelmet nyújt a korszerű turbófeltöltős motoroknak

 Az America Petroleum Institute új (API) SN PLUS szabványának megfelelő, teljesen szintetikus motorolajok új sorozatának bemutatásával a Shell továbbra is bizonyítja iparági és technológiai vezető szerepét.

Az új szabványt az autógyártók motorolajokra vonatkozó igényeire adott válaszként fejlesztették ki, hogy megvédjék a modern turbófeltöltős motorokat az alacsony fordulatszámú idő előtti gyújtás (LSPI) néven ismert rendellenes égési jelenségektől, amelyek károkat okozhatnak, beleértve a motor „szuperkopogását”, a gyújtógyertyák tönkremenetelét, a dugattyúk megrepedését, sőt akár a motor meghibásodását is. A két új Shell Helix Ultra teljesen szintetikus motorolaj – a Shell Helix Ultra SN PLUS 0W-20 és a Shell Helix Ultra SN PLUS 0W-16 – segít csökkenteni az LSPI által okozott motorterhelést, és számos egyéb előnyt is kínál.

Fehér Tamás (Orbico Hungary Kft. Shell kenőanyagok műszaki tanácsadója) elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk az új Shell Helix Ultra SN PLUS teljesen szintetikus motorolajait, amelyek nemcsak az új ipari szabványoknak felelnek meg, hanem a Shell legkorszerűbb védelmi megoldását is jelentik a korszerű turbófeltöltésű motorok számára.”

„Az autógyártók számára komoly feladatot jelent, hogy olyan motorokat hozzanak létre, amelyek nemcsak kisebb üzemanyag-fogyasztásúak, hanem egyben megfelelnek a globális CO2 kibocsátási előírásoknak is. Az eddigi megoldást a turbófeltöltős közvetlen benzin-befecskendezéses (TGDI) motor volt, de az LSPI-vel kapcsolatos problémák fokozódása miatt az ágazat most a motorolajok segítségével igyekszik enyhíteni a problémát. Fejlett Shell PurePlus technológiánkak köszönhetően képesek voltunk gyorsan kifejleszteni kétféle új Shell Helix Ultra SN PLUS teljes szintetikus terméket, amelyek tökéletesen alkalmasak az ilyen modern turbófeltöltős motorok fokozottabb védelmére.”

A Shell PurePlus technológia során a földgázt erősebb[1] molekuláris kötéseket tartalmazó, gyakorlatilag tiszta alapolajjá alakítjuk át (ez teszi ki a kész motorolaj 75-90%-át).  A 99,5%-os tisztaságú, kristálytiszta alapolajnak köszönhetően a Shell Helix Ultra SN PLUS teljesen szintetikus motorolajok kiváló kopásvédelmet és korrózióvédelmet[2] biztosítanak, ugyanakkor védelmet nyújtanak a létfontosságú motoralkatrészeknek és a leadott teljesítménynek a nagy teljesítményű motorokban jelentkező nagyobb igénybevétellel és a magas hőmérsékletekkel szemben, így a motor hosszú távon is kiváló teljesítményű marad. A Shell Helix Ultra SN PLUS 0W-16 teljesen szintetikus motorolaj megfelel az iparág új motorvizsgálati követelményeinek is, és fokozottabb üzemanyag-takarékosságot[3] biztosít, így a hétköznapi autósok többet hozhatnak ki minden egyes tank üzemanyagból.

A Shell Helix Ultra SN PLUS 0W-20 már kapható Magyarországon és a jövőben bevezetésre kerül a Shell Helix Ultra SN PLUS 0W-16 is.

[1]A paraffinos szénhidrogén-tartalom és a jóval magasabb izoparaffin szint alapján, a III. csoportba tartozó tipikus alapolajokhoz képest

[2] Az API SN PLUS specifikációval összehasonlítva, illetve a Sequence IVA és a Sequence VIII motorvizsgálatok alapján

[3] Az API SN-Resource Conserving specifikációval összehasonlítva és a kifejezetten a 0W-16 minőségű motorolajok üzemanyag-fogyasztásának mérésére szolgáló Sequence VIF üzemanyag-takarékossági teszt alapján

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!