fbpx

A jövő motorolaja a Shell Helix Ultra

2019-11-19T09:56:10+01:002019. november 22.|Címkék: , , |

0

A napjainkban használt motorok nagy terhelésnek vannak kitéve, amire forradalmi megoldást nyújt a Shell PurePlus technológia.

Az eljárás során az olajipari cég a földgázból magas minőségű szintetikus alapolajat állít elő. A kristálytiszta olaj képes túlszárnyalni a mai modern és akár a jövőbeli motorok műszaki követelményeit is. A hagyományos kőolaj finomítás olyan, mintha a sáros folyóvíz szűrésével állíthatunk állítanánk elő tiszta vizet, mely azonban még – a leggondosabb tisztítási technológia ellenére is – tartalmaz szennyeződéseket. Ezzel szemben a Shell PurePlus technológia inkább hasonlít a vízgőzből lecsapódással előállított tiszta vízhez, mely nem tartalmaz szennyeződést ellentétben az ásványi alapolajokkal.

A Shell Helix Ultra a legfejlettebb Shell PurePlus technológiát képviselő személygépkocsi motorolaj, mely kiválóan védi a motort és a Shell által szabadalmazott Aktív Tisztító Technológiának köszönhetően maximálisan tisztán tartja. Alacsony viszkozitást és súrlódást nyújtó összetétele akár 3%-kal csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást, extrém hideg és meleg hőmérsékleten is kiváló teljesítményt és tökéletes dugattyú tisztaság biztosít. A szintetikus, alacsony párolgású összetétel miatt ritkábban szükséges az olajat utántölteni segít a karbantartási költségeket is minimalizálni.

A Shell Helix Ultra olajat számos nagy teljesítményű márka gyártója hagyta jóvá, ez az egyetlen motorolaj, melyet a Ferrari ajánl.

A jó minőségű kenőolaj igazi kincs

Egy család számára az egyik legfontosabb érték az autó, melyben akár milliós nagyságrendű károk is keletkezhetnek, ha nem figyelünk oda megfelelően a karbantartásra, a minőségi alkatrészekre és szervízre. Emellett mindenképp érdemes magas műszaki tartalmú, minőségi kenőolajat használni, ugyanis ezzel könnyedén megnövelhető a motor élettartama, csökken az iszaplerakódás, nő az autó teljesítménye és alacsonyabb lesz a fogyasztás. A kiváló minőségű, Shell PurePlus technológiával gyártott motorolaj a fenti követelményeknek teljes mértéken megfelel és így a megtérülés is biztosított.

A Shell széles körben gyárt specifikus olajokat, a Shell Helix termékei kiváló minőségű, ásványi, félszintetikus és szintetikus olajok, melyek tökéletesen alkalmasak személygépkocsijába. A termék pontos megnevezésén túl a dobozon feltüntetik az üzemanyaggal való megfelelést, a viszkozitási adatokat, valamint az alapolaj minőségére utaló információkat. Ami azonban ennél is jobban számít, a címkén lévő specifikációk és jóváhagyások, melyek alapján könnyebben el lehet dönteni, hogy a kiválasztott termék megfelelő-e az adott jármű motorolaj specifikációjának. A kész kenőolaj egy bonyolult rendszer, melynek kifejlesztését több év kutatómunka előzi meg a laboratóriumokban. Ezeket a körülményeket kisüzemben vagy otthon nem lehet reprodukálni, így nagyon oda kell figyelni arra, hogy jó minőségű motorolajat vásároljunk. Ha bizonytalanok vagyunk a termék eredetét illetően, hívjuk fel az kereskedőt, a terméket amennyiben tudjuk, személyesen vegyük át! Érdemes nagy hírnévvel rendelkező márkától vásárolni, a feltűnően olcsó olaj gyanút ébreszthet bennünk. Mindenképp nézze meg, hogy a termék színe ne térjen el flakononként!

A márkás kenőolaj már fél siker

Egy márkás motorolaj megbízható műszaki, logisztikai és értékesítési háttérrel rendelkezik, megfelel a minőségbiztosítási előírásoknak és a legkorszerűbb olajspecifikációknak. Laboratóriumi körülmények között is megvizsgálható és gyártói hitelességgel bír.

A Shell LubeMatch, webes alapú program a www.orbico-kenoanyagok.hu honlapon is megtalálható, melynek segítségével a felhasználó különböző paraméterek mentén választhatja ki a számára legmegfelelőbb kenőanyagokat. A Shell célja, hogy olyan átfogó szolgáltatást biztosítson, amellyel a termékkatalógusban, a honlapon szereplő termékadatok, specifikációk alapján a vevők saját maguk tudják megkeresni a felhasználási területeiknek, preferenciáiknak leginkább megfelelő olajokat.

A minőségi kenőanyag megtalálása mellett rendkívül fontos, hogy a gyártó által megadott időközönként cseréljük a motorolajat, mivel az olajok egyes összetevői idővel elhasználódnak, így elveszíthetik kedvező tulajdonságaikat. Ásványi alapú olajoknál ez az idő általában 1-2 év, a korszerű, szintetikus technológiával előállított motorolajoknál ez hosszabb idő. Bár a legtöbb kenőanyag eredeti csomagolásában tárolva évekig felhasználható marad, a gépjárműbe töltve ez már nem igaz. A gépjármű üzemszerű működése közben a kenőolajban olyan anyagok keletkezhetnek, amelyek hosszabb idő alatt kedvezőtlen folyamatokat indítanak el a motorban. Ezeket célszerű bizonyos időközönként -olajcserével- eltávolítani a használattól függően. Azok a gépjárművek, amelyek éves szinten keveset futnak, ráadásul gyakran fokozott igénybevételnek vannak kitéve a gyakori hidegindítások, illetve a rövidtávú (pl. városi) használat miatt, a kenőanyag gyorsabb elhasználódását eredményezi.

Az alábbi képre kattintva további információk elérhetőek:

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top