SHELL HELIX: Világszinten és itthon is élen jár a motorsportban

A Shell világszinten és hazánkban is hosszú évtizedek óta kiemelkedő szerepet vállal a legnívósabb motorsport bajnokságokban. Kiemelt csapatok támogatójaként, és Shell kenőanyagok biztosításával segíti több hazai versenyszéria csapatait: Magyar Országos Rallye Bajnokság, Hankook Racer Cup RX, Magyar Szlalom Bajnokság, valamint üzemanyag és motorolaj közös fejlesztésével támogatja legnagyobb világversenyek csapatait: Formula1, WRC, MotoGP, DTM versenycsapatait, versenyzőit a maximális teljesítmény elérésében. Mindez nem jöhetne létre, ha nem vállalna hatalmas szerepet a cég életében a kutatásra és fejlesztésre fordított idő és erőforrások, melyeket a motorsportok résztvevőivel közösen vállal, tesztel és fejleszt.

A Shell és a Scuderia Ferrari technikai partnerkapcsolata a leghosszabb és legsikeresebb összefonódás a motorsport világában. A Formula1 szélsőséges versenykörülményei maximálisan igénybe veszik a pilóták autóit, így itt a legfontosabb, hogy kiváló minőségű termékekkel támogassák a versenyzőket és a versenyautókban rejlő legmagasabb potenciál kiaknázása mellett a lehető legnagyobb mértékben óvják azok tökéletes állapotát. Ebben nagy segítséget nyújt a Shell Track Lab csapata, mely minden versenyen jelen van, folyamatosan mintákat vesz és teszteli az üzemanyagokat, kenőolajokat, hogy még inkább előmozdítsa a Ferrari sikerét. A Shell támogatásával a Ferrari évtizedek óta kiemelt helyet foglal el a Formula1 versenyszériáiban.

A Shell és a Ducati partnerkapcsolata a MotoGP történetében hosszú évek alatt a másik legsikeresebb együttműködésévé nőtte ki magát. A versenypálya szélsőséges és dinamikus környezetében szerzett tapasztalatokat a Shell arra használja fel, hogy a világ minden táján olyan nagy teljesítményű termékeket nyújtson a motorosoknak, mint a Shell V-Power országúti üzemanyag és a Shell Advance motorolaj. A Shell és a Ducati 2003 óta versenyeznek együtt a MotoGP-ben, a csapat bemutatkozásakor dobogós helyezést értek el, majd megnyerték a 2007-es egyéni, csapat- és konstruktőri bajnokságot. A Shell sportágon belüli fejlesztései lehetővé tették, hogy a szoros technikai együttműködés eredményeként a Ducati Corse ezidáig több mint 30 futamgyőzelmet arasson.

A Shell és a Hyundai Motorsport egy rendkívül izgalmas partnerkapcsolatra vállalkozott a FIA rali-világbajnokságban (WRC) évekkel ezelőtt, ami mára azt eredményezte, hogy a globális raliversenyzés legmagasabb szintjén versenyeznek együtt. A Shell és a Hyundai 2005 óta globális partnerek, világszerte 67 piacot érintően. A szélsőséges hőmérsékletek, magasságok és útfelületek a leglélegzetelállítóbb és legextrémebb tesztelési környezetet biztosítják a Shell Helix és a Hyundai számára. A PurePlus technológiát alkalmazó Shell Helix Ultra kifejlesztésén végzett közös munkának köszönhetően az egész világon elérhetővé váltak a lehető legjobb termékek, amelyek bebizonyították, hogy képesek megbirkózni a szélsőséges körülményekkel is. A Shell Hyundai csapata a 2019-es versenyszériában is vezeti a WRC bajnokságot.

A Shell és a BMW Motorsport útja 2015-ben fonódott egybe a Német Túraautó Bajnokság (DTM) égisze alatt és azóta töretlen a gyümölcsöző együttműködés. 2015-től kizárólag a Shell „az eredeti BMW motorolajok ajánlott beszállítója”, egyúttal „motorolaj-cseréhez a BMW által javasolt egyetlen motorolaj-gyártója” és ez a partnerkapcsolat a versenypályára is kiterjed. A DTM versenyszériában a BMW pilótái nagyteljesítményű Shell Helix Ultra kenőolajjal versenyeznek, mely PurePlus technológiájának köszönhetően átfogó motorvédelmet nyújt és maximalizálja a versenyautók teljesítményét.

A Shell kenőanyagok kiemelten támogatja a hazai motorsport különböző versenyszériáiban induló márkáit és versenyzőit is, úgy mint a Magyar Országos Rallye Bajnokságban Ford Fiesta R5-tel rajthoz álló Turán Motorsport párosát, Turán Frigyest és Bagaméri Lászlót, valamint a 2019-es évben rallycross bajnokságban Suzuki Swiftekkel szereplő Hankook Racer Cup RX mezőnyét.  A Shell Helix Ultra kiváló minőségű kenőanyagának köszönhetően Frici és Laci mind az aszfalton, mind a murván maximalizálni tudja teljesítményét, miközben a kitűnő kenés védi a Fordot a nagy igénybevétel esetén előforduló korróziótól. A Turán Motorsport csapata évek óta az élvonalban autózik a Shell-el, 2018-ban az abszolút második helyen zárták a bajnoki szezont. A Hankook Racer Cup RX népes mezőnyében is minden évben rendkívül kiélezett küzdelem zajlik a Shell Helix Ultrával töltött Suzuki Swiftek között, ugyanis a versenyautókhoz leginkább passzoló motorolaj olyannyira kiegyenlített versenyt eredményez, hogy a pilótáknak csak a versenyzésre kell koncentrálniuk, a körülmények adottak.

Ezen kívül a Shell Kenőanyagok támogatja a Magyar Szlalombajnokságban a Sződy fivéreket is, akik egy Opel Tigrával versenyeznek, természetesen Shell Helix-el a kimagasló teljesítményért.

2019.10.08.

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat