fbpx

A MOBIL 1 SEGÍTSÉGÉVEL GYŐZÖTT A TOYOTA A 24 ÓRÁS LE MANS-I VERSENYEN

2019-09-16T16:01:04+02:002019. szeptember 16.|Címkék: , , , , |

0

A Mobil 1 technológiával támogatott Porsche bebiztosította világbajnoki címét a megbízhatósági versenysorozat GTE Pro osztályában 

A Mobil 1 technológiával támogatott autók több győzelmet és dobogós helyezést szereztek az idei Le Mans-i 24 órás versenyen. A Toyota Gazoo Racing csapat sorrendben második győzelmét aratta az LMP1 osztályban, míg a Porsche GT Team két dobogós helyet is szerzett a GTE Pro kategóriában.

A több, mint 5000 kilométeres megállás nélküli verseny egyike a világ legnagyobb kihívást jelentő autóversenyeinek. Ezt a versenyt nyerte meg sorrendben másodszor a 8-as rajtszámú autó, Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima és Fernando Alonso vezetésével. A csapat második autója a második helyet megszerezve tette teljessé a japánok dominanciáját. A konstruktőrök világbajnoki címét a csapat már az előző versenyen, Belgiumban bebiztosította magának, és most, a Le Mans-i hétvégén a 8-as rajtszámú autóval a vezetők világbajnokságát is megnyerte.

A Toyota TS050 Hybrid erőforrás kenését egy speciálisan erre a célra készült Mobil 1 motorolaj látta el, amely végig maximális erőt és teljesítményt biztosított a verseny 385 körén keresztül. Több, mint 200 mozgó alkatrész, némelyikük több, mint 150 oC üzemi hőmérsékleten, kifogástalan állapotban maradt mindkét autóban a verseny teljes 24 órája alatt.

Mindeközben, a szintén Mobil 1 technológiával támogatott Porsche GT Team két dobogós helyezést is megszerzett a GTE Pro versenyosztályban. A 91-es rajtszámú autó második helyet szerzett, a 93-as pedig a harmadik helyen zárta a futamot. Ezzel a kettős helyezéssel a Porsche megnyerte a megbízhatósági világbajnokság GTE konstruktőri bajnoki címét, míg a 92-es autó csapata, Kevin Estre és Michael Christensen nyerte összetettben a vezetők világbajnokságát. A Porsche 911 RSR erőforrás kenését ugyanaz a Mobil 1 motorolaj látta el, amit a német gyártó az autói gyári feltöltéséhez is használ.  A Corvette Racing Team szintén a Mobil 1 motorolaj előnyeit élvezte, autójuk a 9. helyet szerezte meg a GTE Pro versenyosztályban.

A verseny bevezető programjának részeként a szintén Mobil 1 partner Bentley, mint díszvendég vett részt egy látványos autóbemutatóban, ezzel ünnepelve százéves évfordulóját. A Bentley kapcsolata a Le Mans-i versennyel a legelső versenyig, 1923-ig nyúlik vissza, első győzelmüket 1924-ben aratták. A brit gyártó, akinek autóit gyárilag Mobil 1 kenőanyaggal töltik fel, utoljára 2003-ban nyerte meg a
Le Mans-i 24 órás versenyt, a híres Bentley Speed 8 versenygépével.

Ez a verseny a legkeményebb kihívás a motorsportok világában, és az ExxonMobil büszke rá, hogy Mobil 1 kenőanyagai lehetővé teszik partnerei számára a nagyszerű eredmények elérését mind a versenypályán, mind az utakon.

Szupermalac akcióban az Inter Carssal!

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top