fbpx

Megújultak a MOBIL motorolajok

2019-06-20T14:23:04+02:002019. július 1.|Címkék: , |

1

A korszerű motorok és az előírásaiknak megfelelő motorolajok fejlesztését napjainkban három alapvető tényező határozza meg. Ezek közül a legegyszerűbben nyomon követhető a nyújtott olajcsere periódus, hiszen az újabb gépjárműveknél már általánosnak tekinthetők a 25-30 ezer kilométeres csereintervallumok. Ezek a hosszú használati periódusok hagyományos ásványolajokkal már nem oldhatók meg, ezért a teljesen szintetikus vagy legalább szintetikus bázisú kenőanyagok használata vált szükségessé és általánossá.

A fennmaradó két mozgató elem már nem ennyire egyértelmű. Az üzemanyag megtakarítás és a környezetvédelmi szempontból fontos, alacsony károsanyag kibocsájtás annyira már nem kézzelfogható fogalmak. A jelenlegi fejlesztések mégis ezekben az irányokban folytatódnak. Üzemanyag-takarékosság szempontjából ’Normál -, Könnyűfutású – és Extra takarékos’ motorolajokat különböztethetünk meg, míg a környezetvédelmi szempontokból fontos hamutartalom tekintetében ’Normál -, Közepes és Alacsony hamutartalmú’ kenőanyagokat írhatnak elő a gyártók, amelyek közül az utóbbi két csoportba tartozó olajok felhasználhatók a dízel részecskeszűrővel felszerelt személyautókban is.

Az ExxonMobil, mint a prémium minőségű Mobil motorolajok gyártója, természetesen figyelemmel kíséri a nemzetközi változásokat, illetve a személygépjármű fejlesztéseket, ezért a legújabb igényeknek megfelelően, folyamatosan frissíti termékpalettáját. Ennek keretében, a már jól ismert, hatékony motorvédelmet és extra üzemanyag-takarékosságot biztosító, Mobil 1 ESP X2 0W-20 mellett más újdonságokkal és termékfrissítésekkel is jelentkezett az utóbbi időben.

A kenőanyag paletta frissítése során új, korszerű formulát kapott a régi, Mobil 1 FE 0W-30, amely a továbbiakban Mobil 1 ESP LV 0W-30 néven lesz megtalálható. Mivel az új termék is megfelel az ACEA A5/B5 teljesítményszintnek, ami a SAE 0W-30 viszkozitás szinttel kiegészítve, továbbra is alkalmassá teszi Volvo személyautókban történő felhasználásra. Az újonnan megjelenő ACEA C2 specifikáció pedig részecskeszűrős gépjárművekben, üzemanyag-takarékos működést biztosíthat a felhasználók számára. Ezen tulajdonságai mellett, használata kifejezetten ajánlott a legkorszerűbb, benzines részecskeszűrővel (GPF) felszerelt személyautókban is, amely típusokban egy másik frissített motorolaj, a Mobil 1 ESP X3 0W-40 felhasználása is javasolt. Ez a termék a régi Mobil 1 ESP 0W-40-et váltja fel. Az új kenőanyag Porsche C40 elfogadása lehetővé teszi, hogy a legújabb Porschékben a hagyományos, normál hamutartalmú, SAE 0W-40-es motorolaj helyett már ez a korszerű formula legyen a gyári feltöltés.

A megújított kenőanyagokon kívül teljesen új termékekkel is előrukkolt az ExxonMobil, amelyek közül az egyik legizgalmasabb, a nagyteljesítményű, benzines Mercedes-ekhez kifejlesztett új termék, a Mobil 1 FS LV  0W-30, amely az MB 229.6 szabvány előírásainak megfelelve, normál hamutartalommal és üzemanyagtakarékos működéssel biztosítja a Mercedes motorok teljes körű védelmét.

Természetesen a Ford autóiról sem feledkezhetünk meg, hiszen a 2014. után gyártott Focus, és a 2015. után gyártott Mondeo típusoknál előírt Ford WSS-M2C950-A szabványnak megfelelő új termék is megtalálható a palettán. Ez a Mobil Super 3000 Formula F 0W-30 elnevezésű termék, aminek ACEA C2 specifikációja üzemanyag-takarékos működést biztosít a dízel részecskeszűrővel szerelt Ford személyautókban. A portfolió megújítása során, az univerzális alkalmazhatóságáról ismert

Mobil 1 ESP Formula 5W-30 is új formulát kapott és az eddiginél rövidebb, Mobil 1 ESP 5W-30 néven található meg a továbbiakban. Igaz, hogy ez a formulaváltás inkább csak az elnevezésben jelentkezik, mintsem új specifikációkban.

A Mobil motorolajok folyamatos fejlesztésében tehát nincs megállás.

A legkorszerűbb termékeink használatával gépjárművének motorja folyamatosan úgy működik majd, mintha új lenne.

A személyautója motorjához megfelelő motorolaj típusát mindig ellenőrizze a jármű gépkönyvében!

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top