fbpx

Garázsdoki rendel: Vauxhall Meriva-B.

2022-07-06T09:47:41+02:002022. július 22.|Címkék: , |

0

Az egyre fejlődő járműtechnika, elektronikai szempontból, kihívások elé állítják az autószerelőket. Az autóipar utóbbi 7 év fejlesztéseinek 85%-a az elektronikában összpontosultak. Egy mai autóban akár 154 vezérlőegység is előfordul és az előforduló hibajelenségek egyre jobban összefüggenek a különböző rendszerekkel, mivel ezek hálózatban (vagy akár hálózatokban) vannak összekötve. Az autóban lévő rendszerek szoftverei pedig a mai járművek elképesztő funkcionalitását teszik lehetővé a személyre szabástól az önvezetésig. A járműdiagnosztika egyre bonyolultabbá válik és egy egyszerű hiba, aminek a megoldása is egyszerű, legalábbis utólag nézve, komplex elektronikai vagy informatikai tudást igényel.

Ezeknek a kihívásoknak próbálunk eleget tenni a Hella Tech World segítségével,  konkrét autóknál, konkrét hibajelenségekre, konkrét megoldásokat adni a Garázsdoki cikksorozatunkban.

 

Mai pácinesünk: Vauxhall Meriva-B.

Szimptóma: Hibakód: P00B7.

Jármű pontos típusa: Vauxhall Meriva B, Modellév: 2011-2012, Motor: A14XEL / A14XER

 

Kommentár:

Nincs.

Terápiás kondíciók:

A hűtőfolyadék hőmérsékletére figyelmeztető lámpa hirtelen felvillanhat a fent felsorolt járműveken. A P00B7 kód (a motor hűtőfolyadék áramlása elégtelen) a hibamemóriában van tárolva.

Terápia:

Ennek oka lehet a hűtőfolyadék-szivattyú elégtelen szállítási sebessége (bizonyos üzemi helyzetekben).

A hiba elhárításához egy módosított hűtőfolyadék-szivattyút (55579016) kell beszerelni.

A 2013-as évjáratú járművek már módosított hűtőfolyadék-szivattyúval rendelkeznek.

 

Forrás: hella.com

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top