fbpx

Garázsdoki rendel: Citroen Relay.

2022-06-16T15:54:13+02:002022. június 20.|Címkék: |

0

Az egyre fejlődő járműtechnika, elektronikai szempontból, kihívások elé állítják az autószerelőket. Az autóipar utóbbi 7 év fejlesztéseinek 85%-a az elektronikában összpontosultak. Egy mai autóban akár 154 vezérlőegység is előfordul és az előforduló hibajelenségek egyre jobban összefüggenek a különböző rendszerekkel, mivel ezek hálózatban (vagy akár hálózatokban) vannak összekötve. Az autóban lévő rendszerek szoftverei pedig a mai járművek elképesztő funkcionalitását teszik lehetővé a személyre szabástól az önvezetésig. A járműdiagnosztika egyre bonyolultabbá válik és egy egyszerű hiba, aminek a megoldása is egyszerű, legalábbis utólag nézve, komplex elektronikai vagy informatikai tudást igényel.

Ezeknek a kihívásoknak próbálunk eleget tenni a Hella Tech World segítségével,  konkrét autóknál, konkrét hibajelenségekre, konkrét megoldásokat adni a Garázsdoki cikksorozatunkban.

Mai pácinesünk: Citroen Relay.

Szimptóma: A belső utastér lámpa állandóan világít.

Jármű pontos típusa: Citroën, Járműmodell: Relay, Gyártási év: 2006-2014, Figyelem: Minden tolóajtós modell

Kommentár:

A fent említett hiba észlelése esetén ez a meghibásodás a tolóajtó érintkezőcsapjával kapcsolatban látható. Ezenkívül a résnyire nyitott ajtó figyelmeztető lámpa a műszerfalon bekapcsolhat. Illetve a központi zár részben nem működik.

Terápiás kondíciók:

Nincs.

Terápia:

Ilyen esetben a következőképpen kell eljárnia:

 

  • Ellenőrizze az érintkezőlemez helyes beépítési helyzetét
  • Ellenőrizze az ütközőcsap és az érintkezőcsap helyzetét vagy beállítását

  • Ellenőrizze az érintkezőcsap kapcsolási funkcióját; szükség esetén távolítsa el az érintkezőlemezt és állítsa be az ütközőcsapot a kívánt beépítési mélységre.

 

Forrás: hella.com

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top