fbpx

Az e-mobilitás a jelen része a mega macs-ban is

2022-01-17T16:19:54+01:002022. január 10.|Címkék: , , |

0

A megfelelő licencekkel a mega macs 56, a mega macs 77 és a mega macs X biztosítja a megfelelő információkat és adatokat a jelenleg 150 független nagyfeszültségű modellen való munkához.

 

Számos hibrid modellnél egyre inkább előtérbe kerül az igény, hogy bekapcsolódjanak az elektromos járművek fejlesztésébe. Még jó, hogy több éve a mechatronikai technikus munkakörébe tartozik a nagyfeszültségű alapképzés. De a képesség önmagában nem segít, ha hiányoznak a járműspecifikus adatok és információk.

A jó hír: ez a tartalom alapvetően minden mega macs 56-ban, mega macs 77-ben vagy mega macs X-ben előre be van állítva, és mint minden más szoftvertartalom, folyamatosan frissül. A mega macs szabványos szoftverében inaktívak a háttérben. A megfelelő igényekkel és nagyfeszültségű képesítéssel rendelkező műhelyek ezt a nagyfeszültségű területet bármikor elérhetővé tehetik.

Ebből a célból a mega macs 56/77 felhasználói hozzáadják az E-Mobility licencet a RepairPlus licenchez. A mega macs X felhasználói lefoglalják az X5 licencet, és egyszer megvásárolják a megfelelő X5 SDI szoftvert.

Ezen jogosítványok aktiválása megnyitja a kaput az elektromos és hibrid járműveken végzett diagnosztikai és beállítási munkákhoz szükséges adatok és információk előtt. Az SDI felhasználói felületén az inaktív, élénk fehér gombok normál világosszürkeként jelennek meg, ezért aktívak.

Egyébként a munkafolyamatok a megszokott módon működnek: Az elején mindig a jármű kiválasztása történik. Ha hibrid vagy elektromos modellt választ, a képernyő fejlécében a járműszimbólum dugós autóvá változik, és megjelenik egy figyelmeztetés.

Minden egyéb, az AGM-re vonatkozó információ mindig rendelkezésre áll a folyamat során, ahol szükség van rá.

Licenctől függetlenül a mega macs felhasználók a szokásos diagnosztikai folyamatok során olyan funkciókhoz is hozzáférhetnek, mint a paraméterek megjelenítése, az alapbeállítások, a kódolás és a tesztfunkciók.

Interaktív komponensek elhelyezkedése és további információk a fehér E-Mobility gombra kattintva műszaki adatok, sőt interaktív alkatrész-helyszín is elérhető a járműspecifikus nagyfeszültségű-rendszerről, a kívánt képesítési szinthez alkatrész-specifikus hozzárendeléssel. Ez azt jelenti, hogy a szükséges munkát a megfelelő munkatársakra lehet kiosztani. Egy pillantással jól látható, hol található a feszültségleválasztó nagyfeszültség-csatlakozó, hol találhatók a mérőpontok vagy az inverter, milyen töltődugókat használnak, és mekkora akkumulátor kapacitással van felszerelve a jármű. Ezen kívül részletes utasítások olvashatók például a vontatáshoz, a karbantartási mód aktiválásához vagy a feszültség leválasztásához a nagyfeszültség területről. A mérési eljárás leírása a kapcsolódó alapjelekkel együtt is megtalálható. Az új MT-X használata logikai kapcsolatot hoz létre a mérési funkció és az adatok között az ellenőrizhető dokumentációhoz.

 

Forrás: HGS Matrix

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top