fbpx

Garázsdoki rendel: Range Rover Sport V8.

2021-12-10T08:08:17+01:002021. december 17.|Címkék: , |

0

Az egyre fejlődő járműtechnika, elektronikai szempontból, kihívások elé állítják az autószerelőket. Az autóipar utóbbi 7 év fejlesztéseinek 85%-a az elektronikában összpontosultak. Egy mai autóban akár 154 vezérlőegység is előfordul és az előforduló hibajelenségek egyre jobban összefüggenek a különböző rendszerekkel, mivel ezek hálózatban (vagy akár hálózatokban) vannak összekötve. Az autóban lévő rendszerek szoftverei pedig a mai járművek elképesztő funkcionalitását teszik lehetővé a személyre szabástól az önvezetésig. A járműdiagnosztika egyre bonyolultabbá válik és egy egyszerű hiba, aminek a megoldása is egyszerű, legalábbis utólag nézve, komplex elektronikai vagy informatikai tudást igényel.

Ezeknek a kihívásoknak próbálunk eleget tenni a Hella Tech World segítségével,  konkrét autóknál, konkrét hibajelenségekre, konkrét megoldásokat adni a Garázsdoki cikksorozatunkban.

Mai pácinesünk: Range Rover Sport V8.

Szimptóma: Zaj (csikorgás, nyikorgás) a műszerfal területén.

Jármű pontos típusa: Range Rover Sport V8 – 4.2L (2006-2008) and LR3 (2005-2008).

 

Kommentár:

Ha a Range Rover Sportban (a modellsorozatot lásd fent), például csikorgás és nyikorgás hallható a műszerfal környékén, akkor a pontos okot nehéz meghatározni; valószínűleg a recirkulációs csappantyú hajtótengelyei között felgyülemlett szennyeződés okozza. Ez a zaj érezhetően megnő, ha a légkondicionálót keringető funkcióba kapcsolják.

 

Terápiás kondíciók:

Kenőanyag megléte.

 

Terápia:

– Kenje meg a recirkulációs hajtótengelyeket.

– Ehhez távolítsa el a kesztyűtartót, az hangrendszer oldalsó borítását, a jobb oldali középkonzol fedlapjait és a kesztyűtartó fedlapjait.

– Miután eltávolította ezeket az alkatrészeket, kapcsolja be a gyújtást és állítsa a klímaberendezést friss levegőre.

– A hajtótengelyek most láthatók.

– Kapcsolja ki a gyújtást, és kenje meg a rudakat megfelelő kenőanyaggal.

– Kapcsolja vissza a gyújtást és kapcsolja át a klímaberendezést frisslevegőről recirkulációs üzemmódba többször (legfeljebb 10-szer).

– Ha a zaj többé nem jelentkezik, szerelje vissza az alkatrészeket.

 

Forrás: https://www.hella.com/techworld/au/bi/Range-Rover-Sport-V8-Noise-creaking-squeaking-in-the-area-of-the-dashboard-9646/?pk_campaign=htw_newsletter&pk_source=newsletter&pk_medium=email&pk_content=march1

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top