fbpx

Garázsdoki rendel: VW Polo V.

2021-09-13T13:03:12+02:002021. szeptember 22.|Címkék: , |

0

Az egyre fejlődő járműtechnika, elektronikai szempontból, kihívások elé állítják az autószerelőket. Az autóipar utóbbi 7 év fejlesztéseinek 85%-a az elektronikában összpontosultak. Egy mai autóban akár 154 vezérlőegység is előfordul és az előforduló hibajelenségek egyre jobban összefüggenek a különböző rendszerekkel, mivel ezek hálózatban (vagy akár hálózatokban) vannak összekötve. Az autóban lévő rendszerek szoftverei pedig a mai járművek elképesztő funkcionalitását teszik lehetővé a személyre szabástól az önvezetésig. A járműdiagnosztika egyre bonyolultabbá válik és egy egyszerű hiba, aminek a megoldása is egyszerű, legalábbis utólag nézve, komplex elektronikai vagy informatikai tudást igényel.

Ezeknek a kihívásoknak próbálunk eleget tenni a Hella Tech World segítségével,  konkrét autóknál, konkrét hibajelenségekre, konkrét megoldásokat adni a Garázsdoki cikksorozatunkban.

Mai pácinesünk: VW Polo V.

Szimptóma: Csökkentett fűtőteljesítmény.

Jármű pontos típusa: VW, Polo (V), Modellév: 2011.

Kommentár:

Ha felfedezik, hogy a fent említett járművekben csökken a belső fűtés teljesítménye, az oka a hűtőfolyadék nem megfelelő keverési aránya lehet.

Terápiás kondíciók:

Terápia:

A probléma megoldásához a következő lépéseket kell megtenni:

  • Ellenőrizze a hűtőfolyadék keverési arányát vagy fagyállóját (-25 és -30 ° C)
  • Eltérések esetén engedje le a hűtőfolyadékot, amikor a motor hideg
  • Töltse fel a vizet és a fagyálló folyadékot a megfelelő keverési arányban
  • Légtelenítő hűtőrendszer
  • Végezze el a szivárgás és a működés ellenőrzését

 

Általában ez az információ más járművekre is vonatkozhat. A fűtőteljesítmény problémája esetén mindig figyelembe kell venni a hibás hűtőközeg -keverési arányt.

Forrás: https://www.hella.com/techworld/au/bi/VW-Polo-V-Reduced-heater-power-55399/?pk_campaign=htw_newsletter&pk_source=newsletter&pk_medium=email&pk_content=may2

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top