fbpx

A másodlagos levegőrendszer

2021-09-13T11:25:00+02:002021. szeptember 15.|Címkék: |

0

Ez a rendszer tovább csökkenti a HC (szénhidrogén) és CO (szén -monoxid) értékeket a hidegindítási fázis alatt (a katalizátor még nem aktív).

A sztöchiometrikus működtetésű benzinmotorokban 3-utas katalizátorral 90 százalék feletti konverziós arány érhető el. Átlagosan a vezetési ciklus kibocsátásainak akár 80 százaléka is kibocsátódik hidegindításkor.

Mivel azonban a katalizátor csak kb. 300 ° C – 350 ° C között, a kibocsátást csökkenteni kell a hidegindítási szakaszban, különböző intézkedésekkel. Ez a másodlagos levegőrendszer feladata.

1.Légszűrő

2.Másodlagos légszivattyú

3.Motorvezérlő egység

4.Vezérlő relé

5.Váltószelep

6.Kombinált szelep

 

Funkció

Az aktív szekunderlevegő rendszer általában egy elektromos szivattyúból (lásd az ábrát), a vezérlőreléből, egy pneumatikus vezérlőszelepből és egy kombinált szelepből áll.

A rendszert a motorvezérlő egység vezérli. Amíg a rendszer működik, az elektromos szivattyút a motorvezérlő egység kapcsolja be a vezérlőrelén keresztül. A pneumatikus vezérlőszelep egyidejűleg működik. A szelep kinyílik és a szívócsőből származó vákuum működteti a kombinált szelepet. A vákuum hatására a kombinált szelep kinyílik és a szivattyú által szállított további levegő a kipufogócsőbe kerül a kipufogószelepek mögé. Amint a lambda vezérlés aktív, a másodlagos levegőrendszer kikapcsol. A motorvezérlő egység kikapcsolja az elektromos szivattyút és a pneumatikus vezérlőszelepet. A kombinált szelep is zárva van, megakadályozva, hogy a forró kipufogógáz -kibocsátás elérje az elektromos szivattyút és károsítsa azt.

Hibajelzések

A hidegindítás és a bemelegedési fázisok során a megnövekedett kibocsátási értékeket az utánégetés hiánya okozhatja. A motor figyelmeztető lámpája kigyulladhat azoknál a rendszereknél, amelyeket a motorvezérlő egység öndiagnosztikai funkciója felügyel.

A hiba okai

  • Hibás szivattyú
  • Hibás vezérlés és kombinált szelep
  • Károsodás a nedvesség behatolása miatt
  • Hibás földelés és feszültségellátás
  • Eltömődött vagy szivárgó kábelek

Hibaelhárítás

A többi hibaelhárítási és diagnosztikai munkához hasonlóan kezdje szemrevételezéssel és ezenkívül akusztikai ellenőrzéssel. Az akusztikai ellenőrzéshez az elektromos szivattyú hallható, ha a motor hideg és üresjáratban van.

A szivattyú leállításának hangja is jól hallható a motor leállítása után.

A szemrevételezéshez ellenőrizni kell az összes alkatrész sérülését. A kábeleket és a tömlőszerelvényeket különösen alaposan ellenőrizni kell.

Ezeket az alkatrészeket helyesen kell rögzíteni az alkatrészekre és nem szabad rajtuk kopás jeleit. Ezeket sem szabad megtörni vagy eltömíteni a túlságosan kis hajlítási sugarak miatt.

A biztosítékokat is ellenőrizni kell sérülésekre. Ha nem állapítható meg hiba, akkor diagnosztikai egység használható további diagnosztikához.

Forrás: https://www.hella.com/techworld/au/ti/The-Secondary-Air-System-10034/?pk_campaign=htw_newsletter&pk_source=newsletter&pk_medium=email&pk_content=may2

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top