fbpx
Főoldal - Garázsipar - Garázsdoki rendel: Peugeot 206

Garázsdoki rendel: Peugeot 206

2021-05-14T11:34:25+02:002021. május 14.|Címkék: |

0

Az egyre fejlődő járműtechnika, elektronikai szempontból, kihívások elé állítják az autószerelőket. Az autóipar utóbbi 7 év fejlesztéseinek 85%-a az elektronikában összpontosultak. Egy mai autóban akár 154 vezérlőegység is előfordul és az előforduló hibajelenségek egyre jobban összefüggenek a különböző rendszerekkel, mivel ezek hálózatban (vagy akár hálózatokban) vannak összekötve. Az autóban lévő rendszerek szoftverei pedig a mai járművek elképesztő funkcionalitását teszik lehetővé a személyre szabástól az önvezetésig. A járműdiagnosztika egyre bonyolultabbá válik és egy egyszerű hiba, aminek a megoldása is egyszerű, legalábbis utólag nézve, komplex elektronikai vagy informatikai tudást igényel.

Ezeknek a kihívásoknak próbálunk eleget tenni a Hella Tech World segítségével,  konkrét autóknál, konkrét hibajelenségekre, konkrét megoldásokat adni a Garázsdoki cikksorozatunkban.

Mai pácinesünk: Paugeot 206.

Szimptóma: A motor MIL lámpa világít.

Jármű pontos típusa: Peugeot, 206 1,6 HDI, Modellév 2005–2007 között, Motorkód: DV6TED4 (9HZ).

Kommentár:

Ha az ügyfél panaszkodik a fenti hibára, ezt a légáramlás-érzékelő hibás dugaszérintkezője okozhatja.

Terápiás kondíciók:

Az ügyfél panaszkodhat arra is, hogy a motor szükség üzemmódba vált, és nincs ereje. Ezenkívül különféle hibakódok jeleníthetők meg a légáramlás-érzékelővel kapcsolatban.

Terápia:

Ebben az esetben a csatlakozóval ellátott kábelköteget egy 6569Q9 OE cikkszámú javítókészlet segítségével kell felszerelni.

Vigyázat!

A javítókészlet kábelkötegének színe más, mint a gyárban beszerelt kábelkészlet. Az összeszerelés során ellenőrizze, hogy a kábeleket megfelelően csatlakoztatta-e.

 

Forrás:

https://www.hella.com/techworld/au/bi/Peugeot-206-Engine-malfunction-indicator-light-is-on-9380/?pk_campaign=htw_newsletter&pk_source=newsletter&pk_medium=email&pk_content=january1

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top