fbpx
Főoldal - Garázsipar - Garázsdoki rendel: Alfa Romeo

Garázsdoki rendel: Alfa Romeo

2021-05-04T10:51:45+02:002021. május 4.|Címkék: , , |

0

Az egyre fejlődő járműtechnika, elektronikai szempontból, kihívások elé állítják az autószerelőket. Az autóipar utóbbi 7 év fejlesztéseinek 85%-a az elektronikában összpontosultak. Egy mai autóban akár 154 vezérlőegység is előfordul és az előforduló hibajelenségek egyre jobban összefüggenek a különböző rendszerekkel, mivel ezek hálózatban (vagy akár hálózatokban) vannak összekötve. Az autóban lévő rendszerek szoftverei pedig a mai járművek elképesztő funkcionalitását teszik lehetővé a személyre szabástól az önvezetésig. A járműdiagnosztika egyre bonyolultabbá válik és egy egyszerű hiba, aminek a megoldása is egyszerű, legalábbis utólag nézve, komplex elektronikai vagy informatikai tudást igényel.

Ezeknek a kihívásoknak próbálunk eleget tenni a Hella Tech World segítségével,  konkrét autóknál, konkrét hibajelenségekre, konkrét megoldásokat adni a Garázsdoki cikksorozatunkban.

Mai pácinesünk: Alfa Romeo.

Szimptóma: Kondenz keletkezik az első ködlámpában.

Jármű pontos típusa:

Alfa Romeo, Modell: Mito, a gyártás kezdetének éve 10/2008.

 

Kommentár:

Ha panaszt érkezik a fenti kérdéssel kapcsolatban, ez nem feltétlenül utal hibára.

Terápiás kondíciók:

Ha a burkolólapot kondenzáció fedi, a fénykibocsátási területnek bekapcsolt tompított fényszórókkal történő vezetéstől számított 20 percen belül meg kell száradnia. Ennek a folyamatnak az ideje azonban változhat a környezeti hőmérséklet és a relatív páratartalom függvényében. Ez a folyamat a fizikai törvények szerint normális és technikai szempontból ártalmatlan.

Terápia:

A pontos fizikai folyamatokat a TI “A fényszórók kondenzációja” című rész magyarázza. Ez a TI egyben nagyon jó segítség a kérdés megvitatásához az ügyfelekkel. Ha azonban a páralecsapódás annyira megnehezül, hogy a fedőlap belsejében vízcseppek képződnek, ellenőrizni kell a fényszóró tömítéseinek sérüléseit. Korrekcióként szárítsa meg és opcionálisan tisztítsa meg a fényszórót olajmentes sűrített levegővel. Távolítsa el a szellőző elemeket (lásd 1. ábra) a ködlámpáról. Telepítsen optimalizált szellőző elemeket (cikkszám: 71753060) a fényszóróba (lásd 2. ábra).

Forrás:

https://www.hella.com/techworld/au/bi/Alfa-Romeo-Condensation-forming-on-the-front-fog-lamp-9774/?pk_campaign=htw_newsletter&pk_source=newsletter&pk_medium=email&pk_content=january1

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top