fbpx
Főoldal - Garázsipar - GARÁZSDOKI: Volvo V90

GARÁZSDOKI: Volvo V90

2020-11-16T12:41:42+01:002020. november 18.|Címkék: |

0

Az egyre fejlődő járműtechnika, elektronikai szempontból, kihívások elé állítják az autószerelőket. Az autóipar utóbbi 7 év fejlesztéseinek 85%-a az elektronikában összpontosultak. Egy mai autóban akár 154 vezérlőegység is előfordul és az előforduló hibajelenségek egyre jobban összefüggenek a különböző rendszerekkel, mivel ezek hálózatban (vagy akár hálózatokban) vannak összekötve. Az autóban lévő rendszerek szoftverei pedig a mai járművek elképesztő funkcionalitását teszik lehetővé a személyre szabástól az önvezetésig. A járműdiagnosztika egyre bonyolultabbá válik és egy egyszerű hiba, aminek a megoldása is egyszerű, legalábbis utólag nézve, komplex elektronikai vagy informatikai tudást igényel.

Ezeknek a kihívásoknak próbálunk eleget tenni a Hella Tech World segítségével,  konkrét autóknál, konkrét hibajelenségekre, konkrét megoldásokat adni a Garázsdoki cikksorozatunkban.

Mai pácinesünk: Volvo V90

Szimptóma: Nem megfelelő / késleltetett fojtószelep-válasz.

Jármű pontos típusa: Volvo, V90 D3, Modellév: 2016 – 2017, Motorkód: az összes 2.0 dízel D4204T9.

Kommentár:

Ilyen esetben az ügyfél arra panaszkodik, hogy a motor nem megfelelő módon és / vagy késéssel reagál a gázpedál-érzékelő (gázpedál) által kért teljesítménynövekedésre a gyorsítási fázis során.

Terápiás kondíciók:

A meghibásodás egyéb lehetséges okainak kizárása érdekében el kell végezni az elektromos és mechanikus rendszer teszteket (a jármű gyártói előírásainak megfelelően), valamint a hibakód lekérdezést egy megfelelő diagnosztikai készülék segítségével.

A következő hibakódok fordulhatnak elő:

– P00BC Légáramlás / levegő tömegmérő A – Az áramlási sebesség túl alacsony

– P0471 Kipufogógáz-nyomásérzékelő – Hibás a jel

– P0472 Kipufogógáz-nyomásérzékelő – Túl alacsony a jel

– P0473 Kipufogógáz-nyomásérzékelő – Túl magas a jel

 

Terápia:

Ebben az esetben a kipufogógáz-nyomásérzékelőt a kipufogócső áramlását szennyeződések szennyezik, ezért blokkolják. A kipufogócsövet (OE-szám: 31370333) ki kell cserélni. A kipufogógáz-nyomásérzékelő (OE-szám: 31319419) szintén károsodhat a szennyező anyagok hatására. Ezt ellenőrizni kell és ha szükséges, akkor ki kell cserélni.

Forrás: https://www.hella.com/techworld/au/bi/Volvo-V90-D3-Insufficient-delayed-throttle-response-55134/?pk_campaign=htw_newsletter&pk_source=newsletter&pk_medium=email&pk_content=september1

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top