fbpx

Garázsdoki rendel, Páciens: Audi A1

2020-08-03T09:48:10+02:002020. augusztus 3.|Címkék: |

0

Az egyre fejlődő járműtechnika, elektronikai szempontból, kihívások elé állítják az autószerelőket. Az autóipar utóbbi 7 év fejlesztéseinek 85%-a az elektronikában összpontosultak. Egy mai autóban akár 154 vezérlőegység is előfordul és az előforduló hibajelenségek egyre jobban összefüggenek a különböző rendszerekkel, mivel ezek hálózatban (vagy akár hálózatokban) vannak összekötve. Az autóban lévő rendszerek szoftverei pedig a mai járművek elképesztő funkcionalitását teszik lehetővé a személyre szabástól az önvezetésig. A járműdiagnosztika egyre bonyolultabbá válik és egy egyszerű hiba, aminek a megoldása is egyszerű, legalábbis utólag nézve, komplex elektronikai vagy informatikai tudást igényel.

Ezeknek a kihívásoknak próbálunk eleget tenni a Hella Tech World segítségével,  konkrét autóknál, konkrét hibajelenségekre, konkrét megoldásokat adni a Garázsdoki cikksorozatunkban.

Mai pácinesünk: Audi A1

 

 

 

Szimptóma: A MIL lámpa kigyullad.

 

Jármű pontos típusa: Audi A1 (8X), Modellév: 2010-től, Motor: 1,6 TDI

 

Kommentár:

Kipufogógáz-visszavezető hűtő probléma. A motor figyelmeztető lámpa kigyullad. Ha a fent említett járművekben a hibamemória a kipufogógáz-visszavezetés problémáját jelzi, ennek oka lehet a hibás kipufogógáz-visszavezető radiátor.

 

Terápiás kondíciók:

A kipufogógáz-visszavezető radiátor egység (EGR radiátor) vákuumcellával és elektromos működtető motorral van felszerelve (1. ábra).

1.ábra

 

Terápia:

Az EGR-hűtőt a következő kritériumok alapján kell megvizsgálni:

  • Belső kokszosodás
  • A vákuumcella működése
  • Az elektromos működtető motor működése és vezérlése
  • Külső és belső szivárgások

 

Ezenkívül a működtető motor mechanikáját (2. ábra) és a vákuumcellát is ellenőrizni kell, hogy zavartalanul működjenek. Előfordulhat, hogy elakadnak, vagy nem működnek megfelelően, hibákat okozva.

2.ábra

Forrás:

https://www.hella.com/techworld/au/bi/Audi-A1-Engine-warning-light-comes-on-10532/?pk_campaign=June1

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top