fbpx

Fényszóró-ellenőrző készülék

2019-05-24T15:34:35+02:002019. május 23.|Címkék: , , |

0

MÉLYEN A SZEMEDBE NÉZEK, KICSIM.

A pontosan beállított fényszórók nélkül a közlekedésben résztvevőknek sötétek a biztonsági kilátásai. A rendszeresen megszervezésre kerülő világításellenőrző kampány során sajnos különösen megmutatkozik, hogy átlagosan minden harmadik járműnél világítási hiányosságok fordulnak elő. A túl magasra beállított fényszóróktól az olyan járművekig, amelyek gyakorlatilag vakon haladnak az utakon egy sor tennivalója van a szervizeknek, hogy helyreállítsák a közúti közlekedés biztonságát. Ezáltal persze nekik is nagyobb a forgalmuk.

Az SEG-sorozat fényszóró-beállító készülékeivel a Hella Gutmann Solutions legújabb generációs, nagyteljesítményű, professzionális fénybeállító készülékeket bocsát a szervizek rendelkezésére. Az SEG változatától függően a legmodernebb fényszóró rendszereket is gyorsan és egyszerűen felül lehet vizsgálni és be lehet állítani. Mivel azonban nem minden szerviz szeretné egy fényszóró-beállító készülék maximálisan lehetséges teljesítményét kihasználni, ezért az SEG-sorozat készülékei különböző kivitelekben állnak rendelkezésre. Tehát: minden elváráshoz a megfelelő készülék. Egyvalami azonban közös bennük: megnövelik a közúti biztonságot, és nekik köszönhetően ragyognak a fényszórók.

Leírás:

Minden rendszerhez készen áll

Az SEG IV vizsgálóernyőjén található új skálával az összes mai fényszóróendszer ellenőrizhető és pontosan beállítható, így a halogén fényszórók, xenon fényszórók, LED-fényszórók és a távolsági fényszóró-asszisztenssel (függőleges világos- sötét határvonal) ellátott rendszerek is.

Nagyra állítva

A robusztus, 250 mm és 1450 mm közti beállítási tartománnyal bíró oszloppal nemcsak személyautókat, teherautókat és motorkerékpárokat lehet gyorsan és kényelmesen beállítani, hanem olyan járműveket is, amelyeknél a fényszórók 1,20 m feletti magasságban vannak beszerelve, például mezőgazdasági gépeket és kommunális járműveket.

Rendkívül precíz

Egyre több járműnél alkalmaznak távolsági fényszóró-asszisztenst. Ezeket gyártótól függően külön kell ellenőrizni, beállítani, ill. értékelni. Az új vizsgálóernyő révén ez számos SEG-modellel lehetővé válik. A vizsgálóernyő függőleges skálája 0,2°-os lépésekben van megadva, segítségével azonban 0,1°-os lépésekben lehet leolvasni az értékeket. Ezáltal például az új Audi A8-as LED-fényszórója eseteben kiértékelhető a Matrix-Beam távolsági fény. A leolvasott korrekciós értéket a diagnosztikai készülék a vezérlőegységnek továbbítja. Így az SEG IV a tökéletes beállítást tekintve döntőnek bizonyuló sikertényezőt kínál olyan fényszórók eseteben, amelyeket mechanikusan már nem lehet beállítani.

Mindenre nyitott

Az SEG IV vizsgálóernyője bármilyen fényelosztáshoz alkalmas, így tompított, távolsági és ködfényszóróhoz, valamint a különböző távolsági fényszóró-asszisztensek fényéhez is.

Funkciók áttekintése:

  • Digitális luxméter
  • Szélessávú nézőke
  • Elterelő tükör
  • Fresnel-lencse
  • Lézeres pozícionáló segéd
  • Szintező/excentertengely a dőlésállításhoz
  • elfordítható oszlop az optikadoboz beigazításához
  • Opcionális átszerelés szintezhető síneken lévő acélgörgőkkel
  • Polimerbetonos görgős láb

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top