fbpx

Nemzetközi szintre lép a magyar kamionos verseny

2022-07-06T09:16:17+02:002022. július 15.|Címkék: , , |

0

„5 tengelyen-biztos kézzel!” – Elindult a nevezés a versenyre

 

 

A hazai fuvarozó szakma egyedülálló közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenye, az „5 tengelyen-biztos kézzel!” idén már a jubileumi tizedik alkalommal kerül megrendezésre.

A legjobb magyar kamionsofőr a nettó 2 millió forint fődíjon túl Európa legkiválóbb tehergépkocsi-vezetőivel mérheti össze gyakorlati és elméleti felkészültségét Luxemburgban 2023-ban.

A verseny

Kamionsofőrként rutinnak tűnhet az „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny, hiszen a hétköznapi munkafolyamatok elvégzéséhez és a váratlan szituációk megoldásához hasonló feladatok várnak rájuk. Pedig nem elég vagánynak lenni, szükség van precizitásra, lelkesedésre és profizmusra is!

A június 13. és július 17. között nevezett tehergépkocsi-vezetőkre először egy online, 30 GKI-vizsgakérdésből álló teszt vár. Az Online Előselejtezőn 30 perc áll rendelkezésükre, hogy helyesen megválaszolják a kérdéseket.

Az elődöntőbe 30 versenyző juthat tovább, akikre ügyességi, vezetéstechnikai feladatok, és elméleti teszt megoldása mellett közúton történő vezetés vár. A kétnapos megmérettetésen kiderül, hogy ki az a legjobb 10 kamionsofőr, akikért izgulni lehet a döntőben.

A drivingcamp Hungary zsámbéki tanpályáján olyan váratlan szituációkkal találkozhatnak a versenyzők, amelyekben fény derül rátermettségükre és szakmai tudásukra. A gyakorlati feladatokat Hankook Smart Flex technológiát alkalmazó gumiabroncsokkal felszerelt DAF kamionokkal végzik. A regionális fuvarozásra kifejlesztett mintázatok lesznek megtalálhatók a vontató kormányzott és meghajtott tengelyein, valamint a pótkocsikon is.

 

A legjobb, de Európában is

Az idei „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny győztese a nettó 2 millió forint nyereményen kívül a nemzetközi DAF Driver Challenge 2023-as döntőjében indulhat az európai címért.

A DAF Hungary Kft. gyakorlati tréninggel, a NiT Hungary és a Kamionsuli Kft. elméleti felkészítéssel támogatja a döntőbe bejutott versenyzőt.

Az 5 tengelyen verseny idei dátumai

Elődöntő: 2022. szeptember 10–11. (szombat, vasárnap) – Schmitz Cargobull telephely, Bicske
Döntő és családi nap: 2022. szeptember 24. (szombat) – drivingcamp Hungary, Zsámbék

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top