fbpx

Hankook gumiabroncsok kerülnek elsőszerelésként a a Mercedes-Benz S osztály modelljeire

2022-05-16T09:05:06+02:002022. május 26.|Címkék: , |

0

A Hankook az új Mercedes-Benz S osztály elsőszerelésű gumiabroncsainak gyártója lett az összes piacon, három különböző – nyári, téli és négyévszakos –abroncstípussal

A kényelem, a biztonság és a teljesítmény szempontjából is kiváló tulajdonságok jelentősen hozzájárultak a luxusjárművek gyártójának döntéséhez.

Miután a Hankook már egy korábbi modellnél is képviseltette magát egy gumiabronccsal, a prémiumautó-gyártó Mercedes-Benz most az S osztályra adott jóváhagyását követően számos különböző méretű és típusú gumiabroncs elsőszerelésének gyártójává választotta a Hankookot.

Az oldalfalon található “MO” címke, a „Mercedes Original” rövidítése, és csak a szigorú minőségi feltételeknek megfelelő gumiabroncsokat hagyják jóvá elsőszerelésként a Mercedes-Benz járművek esetében. Végeredményben a gumiabroncsoknak tökéletesen megfelelőnek kell lenniük az adott járműmodellhez. Egy guminak akár 50 feltételt is teljesítenie kell ahhoz, hogy megfeleljen a Mercedes-Benz-csoport szigorú minőségi követelményeinek a biztonság, a pontosság és a kényelem tekintetében.

 

Az európai piacon a Hankook Ventus S1 evo3 és a Winter i’ cept evo 2 gumiabroncsok állnak rendelkezésre több méretben a Mercedes-Benz S osztály számára, míg a Ventus S1 noble 2 változat kizárólag Amerikában.

 

A defekttűrő változatok is megjelentek

A Hankook Ventus S1 evo 3 és a Hankook Winter i*cept evo 2 gumiabroncsok defekttűrő változatai megfeleltek az extrém követelményeknek is, s kiérdemelték az MOE jóváhagyási jelölést az abroncsok oldalfalán. A Mercedes-Benz-csoport az „MOE” (= Mercedes Original Extended) címkét használja a megerősített oldalfalú, defekttűrő gumiabroncsok jelölésére. Hirtelen nyomásvesztés esetén is akár 80 km/h-s sebességgel lehet továbbhaladni velük. Még defekt esetén is megfelelő mobilitást garantálnak, lehetővé téve a vezető számára, hogy az autópályáról vagy egy földútról eljusson például a legközelebbi Mercedes-Benz márkakereskedésig.

A Hankook abroncsok méretének áttekintése a Mercedes S osztály (W223) esetében

 

MO: Mercedes Original
MOE: Mercedes Original Extended
MOE-S: Mercedes Original Extended Silent
HRS: Hankook Runflat System

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top