fbpx

A Bridgestone Blizzak LM005 ismét a legjobb téli gumiabroncs

2021-12-09T14:51:51+01:002021. december 17.|Címkék: , |

0

A német és angol szaksajtó számos tesztjén nyerte el a legmagasabb minősítést

BRÜSSZEL (2021. október 14.) — A német Auto Motor Sport szaklap által szervezett, a 2021-es téli gumi szezon első tesztjén a Blizzak LM005 a legjobbnak értékelt „nagyon jó” minősítést kapta.  A szintén német Auto-Zeitung 10, és az angol Auto Express 8 márkát összehasonlító megmérettetésein a legfelső dobogót szerezte meg a Bridgestone téli gumija.

A szezonban elsőként az Auto Motor Sport tesztelte a Blizzak LM005 195/55 R16 87H paraméterekkel rendelkező gumiabroncsot, több másik márka termékével együtt. A “nagyon jó” minősítést a nedves és jeges téli úton való, kiváló teljesítményével nyerte el a Bridgestone téli gumija.

Az Auto Zeitung 9 másik gyártó termékével tesztelte a 235/55 R18-as méretű Blizzak LM005-öt, amely ezt a próbát is nyertesként zárta. A legtöbb szavazatot a nedves, havas úton való tapadásáért kapta, de kiváló teljesítményt nyújtott hidegben, száraz útviszonyok között is.

A tizenegy teljesítmény tesztből hét kategóriában hozta ki győztesnek a 225/45 R17 méretű Blizzak LM005 –öt az Auto Express. A hét első hely tartalmazza a legjobb havas és nedves úton fékezés, nedves úton kezelhetőség, nedves úton tapadás, száraz úton fékezés, száraz úton kezelhetőség és gördülési ellenállás minősítést. A maradék 4 kategóriában sem szerénykedett a Blizzak, második hellyel zárt. Ezekkel az eredményekkel abszolút győzelmet aratott a 11-es mezőnyben. Az angol magazin összefoglalója szerint a Bridgestone abroncs a legjobb választás a sötét téli napokra.

A Sport Auto téli gumi tesztjén a Blizzak szintén „nagyon jó” minősítést ért el, így a legjobb lett a nedves úton tapadás és fékezés, valamint az oldalfal tapadás kategóriájában.

A Blizzak LM005 fejlesztését egy olyan kutatás előzte meg, amely 20.000 gépkocsivezető visszajelzését vette alapul a havas utakon tapasztalt kihívásokról, ezek az ismeretek is hozzájárultak a teszteken elért kiváló eredményekhez.

Steven De Bock, a Bridgestone EMIA személyabroncs üzletág (másodlagos piac és gyári első szerelés) alelnöke szerint: „Fantasztikus, hogy a Blizzak LM005 ismét ilyen rangos elismerésben részesült. 2019-es bevezetése óta töretlenül jól teljesít a vezető európai szaklapok megannyi tesztjén. A kollégáim a Bridgestone-nál olyan gumiabroncsot fejlesztettek és fejlesztenek újra és újra, amelyek kimagasló irányíthatóságot, biztonságot nyújtanak nedves, havas és jeges útviszonyok között is.”  

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top