fbpx
Főoldal - Abroncs - Már kapható a Bridgestone új prémium túraabroncsa, a Turanza T005

Már kapható a Bridgestone új prémium túraabroncsa, a Turanza T005

2021-04-15T08:48:48+02:002021. április 15.|Címkék: , , |

0

Kiemelkedően jó teljesítmény vizes körülmények között és kiváló gördülési ellenállás a tökéletes irányíthatóság érdekében

 Bemutatkozik a Bridgestone Turanza T005 prémium túraabroncs

  • Európában fejlesztve és gyártva, az autóvezetők valódi igényeinek megfelelően
  • 2019-re több mint 140 elérhető méret 14–21 collos felnikre

A világ legnagyobb gumitermék és gumiabroncs vállalata, a Bridgestone[1] 2017. szeptember 19-23-a között Görögországban rendezett páneurópai bemutató keretében mutatja be legújabb, Turanza T005 prémium túraabroncsát.

Az Európában fejlesztett és gyártott Bridgestone Turanza T005 abroncs nedves útfelületen is kiváló teljesítményt, hatékony üzemanyag-felhasználást és hosszú élettartamot nyújt, a kihívást jelentő mindennapi vezetési helyzetekben pedig biztosítja a jármű teljes irányíthatóságát a járművezetők számára, még esős napokon is.

2018 januárjától a Bridgestone Turanza T005 abroncs széles választékban lesz elérhető a gumiabroncsok másodlagos értékesítési európai piacán, és leváltja a jelenlegi T001 EVO abroncsot. A 14–21 collos felnikhez készült 140 különböző mérettel a Turanza T005 2019-re elérhető méretválasztékában szinte minden túraabroncsot használó autótulajdonos megtalálja majd a neki megfelelő típust.. A termék megjelenésével a Bridgestone túraabroncs portfoliója egyszerűsödik, a szegmensben mindössze két típus, a Turanza T005 és a DriveGuard lesz kapható.

Mostantól számos vezető autómárka kínálja új modelljeit Bridgestone Turanza T005 gumiabroncsokkal eredeti gyári szerelésben, az új gumiabroncs néhány hónapon belül Európa útjain egyre nagyobb számban jelenik majd meg.

A Bridgestone EMEA Termékek és Megoldások Stratégiai Részlegének igazgatója, Jakob Ronshølt az alábbiakat mondta az abroncsról: –Az új Turanza T005 prémium túraabroncs a Bridgestone termékkínálatának alapvető terméke, amely rendkívül nagy arányban képes lefedni a célközönség igényeit. Fejlesztése során nem bíztunk semmit a véletlenre: alaposan megvizsgáltuk a fogyasztói igényeket és ezeknek megfelelő abroncsot gyártottunk. A Bridgestone Turanza T005-tel a vezető kezében van az irányítás, különösen  nedves útfelületen.

 

Ön irányít, még esős napokon is

A Bridgestone-nál a vásárló a „főnök”, tehát a „főnök” a Bridgestone Turanza T005 ihletője is.  A termékfejlesztés során a Bridgestone Európa-szerte több ezer prémium abroncsvásárlót kérdezett meg a túraabroncsokkal kapcsolatos elvárásaikról és igényeikről, valamint a hétköznapi vezetés során tapasztalt leggyakoribb kihívásokról.

A válaszuk meglehetősen egyértelmű: egy olyan abroncsot szeretnének, amellyel biztonságban érezhetik magukat, anélkül, hogy az a vezetési élmény kárára menne, amellyel teljes egészében az ő kezükben marad az irányítás a kihívást jelentő mindennapi vezetési helyzetekben, még esős napokon is. Emellett a hatékony üzemanyag-felhasználás és a magas futásteljesítmény is elvárás az abronccsal szemben.

A Bridgestone Turanza T005 prémium túraabroncs minden felsorolt igénynek megfelel. Ezzel az abronccsal kedvezőtlen vezetési feltételek és különösen nedves útviszonyok mellett is szabadon utazhat, megőrizve az autója feletti teljes körű irányítás érzését, legyen szó egy országúton tett kanyarról vagy hirtelen fékezésről a városban.

A Bridgestone Turanza T005 prémium túraabronccsal „Ön irányít, még esős napokon is”.

 

Turanza T005: kiváló teljesítmény vizes úton, TÜV SÜD tanúsítvány

A Turanza T005 kategóriájában a legjobb tapadást biztosítja vizes úton („A” kategóriás besorolás) és gördülési ellenállása is kiváló („B” kategóriás besorolás). A termék bizonyos abroncs méretekben A/A kategóriás besorolást kapott.

A vizes úton elért, kategóriájában legjobb oldalsó tapadást és fékezési teljesítményt Európa egyik legelismertebb független járműtesztelő szervezete, a TÜV SÜD mérései és tanúsítványai igazolják.[2]

A nagyszerű teljesítményt a Bridgestone mérnökei prémium anyagok használatával és az ideális abroncsmintázat kialakításával érték el.  A sűrű mikrobarázdák és a felület középső mintaárok kialakítása maximális vízelvezető képességet biztosít. A teljesen új összetételű abroncs a Bridgestone saját fejlesztésű NanoPro-Tech™ polimerje mellett magas szilika-tartalmú anyaggal van vegyítve, biztosítva a lehető legjobb tapadást, üzemanyagfogyasztást és kopásállóságot.

A Bridgestone belső tesztjei is igazolták, hogy a Turanza T005 minden téren jelentős előrelépést jelent elődjéhez, a mostani Turanza T001 EVO-hoz képest:[3] körülbelül 10%-kal hosszabb élettartam, a vásárlói elvárásokat teljesítő, sőt meghaladó mutatók – [4] jelentősen jobb tapadás vizes úton kanyarban és fékezésnél, valamint száraz úton való fékezésnél, nem utolsó sorban pedig jobb gördülési ellenállás.

 

 

[1] A 2016. évi gumiabroncs-értékesítési adatok alapján. Forrás: Autógumi ipar 2017 – Gumiabroncsgyártó társaságok globális rangsora.

[2] Az adott szegmensen belül, négy fő versenytársához viszonyítva: Michelin Primacy 3, Continental Premium Contact 5, Good Year Efficient Grip Performance, Pirelli Cinturato P7. A vizsgálatot a TÜV SÜD a Bridgestone felkérésére, 2017. április-július között folytatta le, az ATP Papenburg pályán, 205/55 R16 91V méretű gumikkal. A gumikat a TÜV SÜD vásárolta az európai piacon. Teszt autó: VW Golf 7. Jelentésszám [713112819].

[3] Az előző típussal összehasonlító, belső tesztek alapján

[4] Belső piackutatási felmérések alapján.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top