fbpx

Defektes gumiabroncsok javítása

2020-07-07T13:02:22+02:002020. július 15.|Címkék: |

0

Ezt senki nem úszhatja meg: előbb-utóbb szinte biztosan defektet kap majd.

Ha nem rendelkezik biztos tudással és megfelelő felkészültséggel ahhoz, hogy saját maga végezze a javítást, ne feledje: bármikor kérhet tanácsot a szakértőktől.

Követheti tippjeinket és utasításainkat is, hogy a szükséges szerszámok birtokában a lehető legegyszerűbben megjavíthassa a gumiabroncsot.

Miért fontos a gumiabroncs javítása?

Ha lyukas, vagy folyamatosan levegőt veszítő gumiabroncson vezet, nagyon fontos, hogy azonnal megvizsgáltassa azt egy szakértővel. Ez nemcsak a saját biztonsága miatt létfontosságú, hanem azért is, mert a defektes gumin való haladás még rövid távon is tönkreteheti a gumit.

A gumijavító szakember megállapítja, hogy ki kell-e cserélni a gumiabroncsot, vagy javítható-e.

A helyi gumiszerviz a következőkben lehet a segítségére:

  • Megjavíthatják a futófelületen levő lyukakat. A legtöbb lyuk, szög okozta sérülés vagy legfeljebb 0,64 cm hosszú vágás megjavítható, ha a sérülés csak a futófelületet érinti.
  • Megelőzhetik a gumiabroncs további károsodását.
  • Beállíthatják a gumiabroncs légnyomását a gyártó által javasolt értékre.

Előfordulnak azonban olyan sérülések, amelyek egyszerűen nem javíthatók. Ilyen esetben új gumiabroncso(ka)t kell vásárolnia.

A gumiabroncsban keletkezett lyuk megkeresése

Észrevette, hogy a gumiban folyamatosan csökken a légnyomás? A javításhoz először is meg kell keresnie a szivárgás helyét.

  • Ellenőrizze, nem áll-e ki egy csavar, szög vagy más törmelék a gumiabroncsból. Ha nem, akkor a szivárgás helyének meghatározása nehezebb feladat lehet, de van egy trükk, amellyel egyszerűbbé tehető.
  • Töltsön meg egy permetezőfejes palackot valamilyen növényi alapú szappan és víz oldatával, vagy a gumigyártó által jóváhagyott defektkereső folyadékkal.
  • Fújja fel a gumiabroncsot, majd permetezze be annak teljes felületét a tisztítószeres palackkal.
  • Keressen apró, vulkánszerűen kitörő buborékokat, amelyek pontosan a lyuk helyén jelennek meg, ahogy a tisztítószer lefolyik az abroncs futófelületén.

Most, hogy megtalálta a gumiabroncson keletkezett lyukat, azt javasoljuk, hogy kérjen fel egy képzett szakembert az abroncs vizsgálatára és javítására, ha az lehetséges.

 

Forrás: https://www.goodyear.eu/hu_hu/consumer/learn/fixing-a-flat-tire.html

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top