fbpx

4 tesztgyőzelem, 4 dobogós helyezés: Taroltak a Goodyear abroncsok a téligumi-teszteken!

2020-02-12T09:13:29+01:002020. február 19.|Címkék: , , |

0

Kiemelkedően szerepelt 2019-ben a Goodyear a meghatározó téligumi-teszteken. A Goodyear UltraGrip Performance+ abroncsa az Auto Bild sportscars magaziné mellett az Auto Express, valamint az AUTO MOTOR UND SPORT téli gumitesztjén is az élen végzett, az Auto Zeitung pedig az UltraGrip Performance Gen-1 abroncsot találta a legjobbnak a Goodyear kínálatából, míg a Dunlop Winter Response 2 abroncsa az ADAC tesztjén végzett a dobogó első helyén.

  • A legjobb téli gumiabroncs a legjobb tapadással hóban, és biztonságos a nedves kanyarokban.“(Auto Motor und Sport)
  • Tesztgyőztes a minden tesztfeltétel során nyújtott rendkívül biztonságos vezetési teljesítményéért – (Auto Zeitung)
  • Egy új viszonyítási alap, amelyet a rivális téli gumiabroncsoknak meg kell ütniük” – (Auto Express)

Auto Bild sportcars

Az UltraGrip Performance+ az Auto Bild sportcars tizenegy abroncsot, tizennégy különböző szempont szerint összehasonlító tesztjének összesített győztese lett, mivel számos területen érte el a legjobb eredményt. A magazin emellett külön kiemelte az abroncs havas utakon is tökéletes kormányozhatóságát.

Függetlenül az időjárási körülményektől, minden esetben a Goodyear abroncsánál mérték a legrövidebb fékutat: nedves felületen a tesztjárműnek csak 45,7 méterre volt szüksége ahhoz, hogy 100 km/h-ról megálljon. Ez 1,5 méterrel kevesebb, mint a második helyezett abroncsnál mért fékút. Havon az UltraGrip Performance+ abroncsokon futó tesztautó 27,6 méter után állt meg, 0,4 méterrel jobb eredményt érve el, mint a következő legjobb márka. A Goodyear abroncsa a nedves felületen mutatott kormányozhatóság és aquaplaning terén szintén jobbnak bizonyult vetélytársainál.

Az Auto Bild sportscars a vizsgált időjárási viszonyok teljes tartományában példaértékűnek írta le az UltraGrip Performance+ kezelhetőségét. A magazin dicsérte az abroncsok nedves útviszonyok esetén mutatott dinamikus kezelhetőségét és havas felületen tapasztalt kiváló fékezési tulajdonságait. Végül, de nem utolsósorban figyelemre méltónak értékelték az abroncs alacsony gördülési ellenállását is. „Az Auto Bild sportscars téliabroncs-tesztjén elért eredmények a nemrég bevezetett Goodyear UltraGrip Performance+ számára immár a többedik komoly elismerést jelentik, hiszen a márka szeptemberben megnyerte az AUTO MOTOR UND SPORT téliabroncs-tesztjét is. Ez is bizonyítja, hogy a Goodyear legújabb téli abroncsa az egyik legjobb termék a piacon!”- értékelte az újabb tesztgyőzelmet Mike Rytokoski, a Goodyear európai marketingvezetője.

AUTO MOTOR UND SPORT

A nagy múltú és elismert német autósmagazin, az AUTO MOTOR UND SPORT az Észak-Németországban és a finnországi Ivaloban végzett tesztek során 11 gumiabroncsot vizsgált egy Volkswagen T-Roc segítségével. A tesztek számos szempontot vizsgáltak, mint például a fékezést, az aquaplaninget, a kezelhetőséget, a sávváltást és a zajt. Öt tesztet havas és 12 másikat pedig száraz és nedves felületeken végeztek.

AUTO MOTOR UND SPORT értékelése szerint az UltraGrip Performance+ verhetetlen volt a havas teszteken, 10-ből 9,7-es pontszámot kapott. A Goodyear UltraGrip Performance+ a legjobb téligumiként kiváló tapadással rendelkezik, mind havas, mind nedves felületeken. Az abroncs dicséretet érdemel a terhelésváltozás esetén mutatott megbízhatóságáért és a könnyű irányíthatóságáért. Az UltraGrip Performance + jól kezeli a havas és nedves útfelületeket. Kiváló a száraz felületeken történő fékezés esetén, és kiegyensúlyozottan működik együtt az elektronikus járműdinamikai rendszerrel (VDC). Mindez 10-ből 8.9-es összpontszámot eredményezett, amivel a Goodyear UltraGrip Performance + lett a tesz győztese.

 

 

Auto Zeitung

A Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 lett a német ‘Auto Zeitung’ autómagazin idei első téligumiabroncs-tesztjének győztese. Az abroncs külön elismerést is kapott a teszt során nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. Az Auto Zeitung az Arctic Center nevű finnországi tesztpályán, egy BMW 520D-vel tesztelte a tizenhárom gumiabroncsot. A teszt során vizsgált kritériumok voltak többek között: a tapadás, a kormányzási pontosság, a vezetési stabilitás és a kényelem. A Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 dicséretben részesült a biztonságos teljesítményért, amit a teszt során tanúsított. A gumiabroncs havas útfelületen, téli körülmények között kiemelkedő tapadást és kiszámíthatóságot, míg nedves felületen nagyszerű tapadást produkált. Száraz útviszonyok között pedig nagyon kiegyensúlyozott teljesítményével győzte meg az Auto Zeitung szerkesztőit.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top