fbpx

Az európai Le Mans-szériában induló csapatok autói is Goodyear abroncsokon futnak

2020-01-24T09:20:53+01:002020. január 22.|Címkék: , , |

0

  • A vállalat 2020-ra FIA World Endurance Championship abroncsokat fejleszt az LMP2-csapatok számára
  • 2020-ban az LMGTE-kategóriában csak Goodyear abroncsokat fognak használni

A Goodyear bejelentette, hogy a 2020-as európai Le Mans-széria(ELMS) felső kategóriás (LMP2) csapatait ugyanolyan műszaki jellemzőkkel bíró abroncsokkal fogja ellátni, mint amilyeneket a versenyzők a vállalat visszatérését fémjelző FIA World Endurance Championship (WEC) szériában használtak. A 2020-as szezon a barcelonai 4 órás versennyel kezdődik április 5-én.

A 14-szeres 24 órás Le Mans-győztes Goodyear múlt havi történelmi visszatérése a WEC porondjára ismét csak igazolja, hogy az abroncsgyártó elkötelezett híve a legmagasabb szinten űzött motorsportoknak. A visszatérés bejelentése után a Goodyear abroncsokkal felszerelt csapatok dobogós helyeket szereztek, és első rajthelyről indulhattak a 6 órás Fuji versenyen.

Az európai Le Mans-széria versenyen induló felső kategóriás csapatok ugyanolyan abroncsokat fognak használni, mint a WEC-versenyzők, így a Goodyear felgyorsíthatja a legújabb generációs endurance versenyabroncsok fejlesztési folyamatát. Ahogyan azt Ben Crawley, a Goodyear motorsportokért felelős igazgatója kifejtette: „A Goodyear a szektor vezető vállalata az ultra nagy teljesítményű sportabroncsok fejlesztése területén. Visszatérésünk a WEC-szériába azt jelenti, hogy tudásunkat és technológiai megoldásainkat a motorsportok egyik legnagyobb kihívást képviselő bajnokságán tesztelhetjük. Az, hogy a fejlesztés eredményeit most az ELMS-ben is megmérettetjük, lehetővé teszi számunkra, hogy az autók, csapatok és versenyzők sokkal színesebb skálájával dolgozhassunk, ráadásul a Goodyear márkát Európa legrangosabb versenypályáin mutathatjuk be.”

Az ELMS ezzel párhuzamosan bejelentette, hogy a 2020-as LMGTE-osztály minden szériaautóját Goodyear Eagle F1 SuperSport versenyabroncsokkal szerelik fel. Az LMGTE-osztályban a legváltozatosabb típusú autók versenyeznek, így a Ferrari F488 GTE EVO, a Porsche 911 RSR és az Aston Martin Vantage V8.

„Az LMGTE-kategória tökéletesen illik a Goodyear most bevezetett, országúti forgalomban is használható Eagle F1 SuperSport abroncsaihoz. A termékcsalád legkülönlegesebb tagjaként az Eagle F1 SuperSport RS abroncsot engedélyezték a Porsche 911 GT2 RS és GT3 RS modellekre is. Jelenleg olyan méreteket dolgozunk ki, amelyek egyéb gyártók prémiumkategóriás sportautóira is felszerelhetők. Az ELMS-versenyekhez olyan termékskálát biztosítunk, amely teljesítmény, kiegyenlítettség, konzisztencia és tartósság szempontjából a legkülönbözőbb autók igényeinek is megfelel” – tette hozzá Crawley.

mechanic, mecanicien during the 2019 FIA WEC World Endurance Championship, 6 Hours of Shanghai from november 8 to 10, at Shanghai, China – Photo Clement Marin

Gérard Neveu, az ELMS ügyvezetője szerint: „A Goodyear emblematikus név a motorsportban. Tizennégy 24 órás Le Mans-győzelemmel a háta mögött a vállalat nem mindennapi tapasztalatokkal rendelkezik, a puszta jelenléte presztízst képvisel, és befektetésekkel és technológiával gazdagítja az európai Le Mans-szériát. Büszkék vagyunk arra, hogy a Goodyear a WEC- és ELMS-bajnokságokat választotta a nemzetközi motorsportba való visszatéréséhez.”

Az európai Le Mans-széria a világ vezető európai endurance bajnoksága, ahol az egyes 4 órás versenyeket Barcelonában, Monzában, Le Castellet-ben, Silverstone-ban, SpaFrancorchamps-ban és Portimaóban rendezik.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top