fbpx

Kiváló minősítést kapott az új Bridgestone téli abroncs az autós szaklapok tesztjein

2019-11-28T08:11:11+01:002019. november 28.|Címkék: , , , , |

0

 Az Auto Bild, az Auto motor und sport, és a Firmenauto is dicsérte az új abroncsot

„Legyen az út akár vizes, akár havas vagy jeges, az új Bridgestone Blizzak LM005 abronccsal minden autós felkészülten várhatja a hideg évszakot.” Ezt az LM005 abroncsot kiválónak értékelő Auto Bild, az Auto Motor und Sport és a Firmenauto által végzett legutóbbi téli gumi tesztek is megerősítik, illetve legutóbb az Autónavigátor tesztje alapján is az összesítésben első helyet ért el. Ezen felül a Bridgestone megkapta a Téli Gumi 2019/20-as kategóriában “Az Év Gyártója” címet is az Auto Bild magazintól a “legjobb fékezési teljesítmény eléréséért havas, száraz és nedves úton“.

Télen különösen fontos, hogy a járművezetők minden időjárási körülmények között támaszkodni tudjanak az abroncsokra, mivel kizárólag a gumik érintkeznek a jeges és nedves útfelülettel. A Bridgestone Blizzak LM005 abroncs megalkotásával a világ legnagyobb abroncs- és gumigyártója[1] egy újabb kiváló teljesítményt nyújtó abronccsal bővítette a termékskáláját. Az Autó Bild nagy téli szupertesztje során a Blizzak LM005 abroncsot “példásnak” minősítette, és az Auto Bild allrad téli gumi tesztjén úgy jellemezték, hogy “télspecialista, kiegyensúlyozottan jó teljesítménnyel a legmagasabb szinten”.[2] Az Auto Bild allrad a legjobb minősítést adta a húzóerő, a fékezés és a kezelhetőség szempontjából is. Kiemelték az “a vízen futással szembeni jó ellenállóképességet” és az “alacsony gördülési ellenállást”.

 

Az Auto motor und sport és a Firmenauto magazinok ezen felül átfogóan “nagyon jó” minősítést adtak az LM005 abroncsnak a 2019. évi téli gumi teszt alapján, így az egyik legjobb értékelést kapta a teszt során. [3] Az Auto motor und sport elismerően nyilatkozott az abroncsról, és kiemelte, hogy az “nagyon precíz a hóval borított és nedves utakon” és igazolta a “legrövidebb féktávolságot nedves útfelületen és hóban”. A Firmenauto szintén kiemelte az abroncs nedves úton mutatott teljesítményét, amit a legmagasabb pontszámmal jutalmazott. Az alacsony gördülő ellenállással és alacsony abroncs- és útzajjal rendelkező LM005 a “környezeti” értékelés szerint is magas pontszámot kapott – a lehetséges 10-ből 9-et -, így ebben a kategóriában a legjobb kettő közé tartozik.

 

 

Nagy örömmel értesültünk a független szakértők pozitív értékeléséről” – mondta Hunyadi Szabolcs, a Bridgestone Magyarország Kft. személygépjármű-abroncs üzletág vezetője. “A Bridgestone Blizzak LM005 a csúcstechnológiás abroncsfejlesztés eredménye, mellyel az autósok mindenféle téli körülmények között biztonságosabban érnek célba“.

 

A Blizzak LM005 a Bridgestone magas szilika tartalmú NanoProTech™ keverékéből készül, aminek köszönhetően az abroncs nagyon alacsony hőmérsékleten is puha marad, és maximális húzóerőt biztosít. A futófelület teljesen újratervezett mintázata, mely több oldalsó bevágást tartalmaz a vállrészen, javítja az abroncs havon és jégen történő tapadását, valamint fékteljesítményét. A Blizzak LM005 jelenleg 118 méretben kapható, 14-21 col között. 2020-ban további 46 méret fog megjelenni, és a mérettartomány 22 colig bővül.

[1] 2018. évi abroncseladások alapján. Forrás: Tire Business 2019 – Global Tire Company Rankings.

[2] A téli szupertesztet 225/45 R17 méretű abroncsokkal végezték, a négykerék meghajtás esetében pedig 215/60 R17 téli gumikkal.

[3] A teszteket 215/55 R17 méretű abroncsokkal és VW T-Roc gépkocsival végezték.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top